2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Sopron

Idegenben kell javítani

Sikeres felkészülési időszak után kezdte meg a bajnokságot a Sopron Basket női kosárlabda-együttese. Török Zoltán ügyvezető abban bízik, hogy az idei szezonban nemzetközi tekintélyét is visszaszerezheti a csapat.

Török Zoltán reméli, hogy nemzetközi szinten fejlődik a csapat
Fotó: Sopron Basket / Pados Noel

– A felkészülési mérkőzések eredményéből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, a játékból azonban ki lehet indulni. Ez pedig jelentősen megváltozott az előző évekhez képest. Döntően arról van szó, hogy a csapat egy egészen más védekezési rendszert használ, sokkal szigorúbban védekezik – mondta Török Zoltán, amikor arról érdeklődtünk, mennyire elégedett a felkészüléssel, hiszen a csapat egy rangos jekatyerinburgi tornát is megnyert.
A Sopron Basket női kosárlabda-együttesének ügyvezetője idén elsősorban azt várja az alakulattól, hogy idegenben is eredményesebben tud szerepelni. – A korábbi években, úgy érzem, a hazai pályánk fokozatosan erősödött, a lányok itthon nagy eredményeket tudtak elérni komoly ellenfelek ellen, de mindez idegenben nem volt jellemző ránk. Azt remélem, hogy kiegyensúlyozottabb teljesítményt fogunk nyújtani, ez lehet az előrelépés kulcsa a nemzetközi színtéren.
A Sopron Basket jelenleg kétségtelenül a legjobb magyar együttes, hiszen zsinórban három bajnoki címet gyűjtött be, két Magyar Kupa-győzelem mellett. Török Zoltán emiatt úgy gondolja, rendjén van az, ha a bajnoki arany és az MK megvédése a kitűzött célok között szerepel.


Az ügyvezető mindezek mellett szeretné, ha a klub visszaszerezné tekintélyét a nemzetközi kupában.
– A változtatások nálunk azért történtek, hogy nemzetközi szinten előrelépjünk, illetve hogy fiatal játékosaink képzése és előremenetele még hatékonyabb legyen. Reméljük, a csapat oda tud érni egy rájátszást érő helyre akár az Euroligában, akár az Európa Kupában. Ez lenne az igazi visszaigazolása ennek a sok változásnak.
Mint ismert, a leghűségesebb városba új edzői stáb érkezett pár hónappal ezelőtt. Bár Sterbenz László kiváló munkát végzett az elmúlt három évben, és öt aranyhoz juttatta a kosárlabdaklubot, azonban az új edző, Roberto Iniguez szerződtetésével abban bíznak, hogy javulnak a nemzetközi eredmények. A játékosállományban is történtek átalakulások, még ha nem is olyan nagy mértékben, mint az elmúlt években.

– A csapat gerince adott volt. Milovanovic személyében egy olyan rutinos játékos érkezett hozzánk, akit nagyon jól ismertünk. Az amerikai Crystal Langhorne reményeink szerint megoldja azokat a centerproblémáinkat, amelyek az elmúlt években sújtottak minket. Be kell vallanunk, hogy szerencsénk sem volt a sérülések miatt, de most úgy tűnik, ez a kérdés megoldódik. Salvadores érkezése pedig abszolút illik klubunk filozófiájához, hiszen előszeretettel alkalmazunk fiatal tehetségeket – zárta az ügyvezető.


 

A legutóbbi három bajnoki aranyat a Sopron Basket női kosárlabdaegyüttese gyűjtötte be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.