2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb XVI.kerület

Idén dupláz a Sztárvarázs fesztivál

Bár a Corvini Domini Egyesület idén már megrendezte szokásos évi Sztárvarázs fesztiválját, október 17-én ismét megtöltik az Erzsébetligeti Színházat.

Mint azt lapunk Szabó Andrásné Horváth Valériától, a rendező Corvini Domini Egyesület elnökétől megtudta, bár januárban valóban szerveztek már egy ilyen programot, az lényegében a tavaly novemberben elmaradt fesztivál pótlása volt.


Sztárvarázs gálaműsor fellépői között ismert tánckarok, neves opera- vagy épp operetténekesek lesznek, sőt, amolyan zenei időutazáson is részt vehetnek a résztvevők ( Fotó: Sáfár Tibor)

Az egyesület eredetileg a Mátyásföldi Ház- és Lakástulajdonosok Egyesülete nevet kapta, ennek népszerű neve a Corvini Domini. Egy régi ómátyásföldi villa lett a székhelyük, ahol fennállásuk során számos kiállítást, fúvószenei koncertet, kulturális és jótékony célú rendezvényt szerveztek. Az egyesület célkitűzése a kerület építészeti hagyományainak őrzése, környezetének és a lakók érdekeinek védelme, kulturális életének felpezsdítése és a rászorulók támogatása. Az egyesület elnöke hozzátette: minden évben megrendezik a Sztárvarázst, amely a kerületi önkormányzat támogatásának köszönhetően ingyenes, csupán regisztrálni kell a [email protected] e-mail-címen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.