2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Veszprém

Idén is házhoz megy a zöldhulladékgyűjtés

Október végén indul és hat héten át tart a házhoz menő zöldhulladékgyűjtés Veszprémben. Október 28. és 29. lesz az első hétvége, amikor a közterületre kihelyezhető az összegyűjtött zöldhulladék.

A szombatonként és vasárnaponként kitett zöldet a közszolgáltató hétköznapokon szállítja el. A zöldhulladék meghirdetett időszakon kívüli lerakását a városi hulladékkommandó ellenőrzi és az illegális elhelyezést szankcionálja.


A lágyszárúakat bármilyen zsákban, a fásszárúakat pedig kizárólag egy méter méretűre vágva, kötegelve szállítják el.

Októbertől indul a zöldhulladék-gyűjtés (fotó: Domján Attila)

Ha csak hétvégenként tesszük ki az elszállítandó zöldeket közterületre, és hétköznap hagyjuk a zavartalan begyűjtést és szállítást, akkor elkerülhető lesz a rendezetlen utcaképek látványa. A lombhullás kezdeti időszakában a szolgáltató egy-két nap alatt bejárja a várost és összegyűjti a zöldhulladékot, de a hathetes időtartam során biztosan lesz olyan, amikor már egy teljes hét is alig lesz elegendő a felhalmozott mennyiségek elszállítására.

Rendkívül fontos információ, hogy a házhoz menő zöldhulladékgyűjtést a szolgáltató Veszprém közigazgatási területén végzi, és kizárólag az ingatlantulajdonosok kiskertjeiben felhalmozódott zöldhulladékot szállítja el.

A Kistó utca 8. szám alatt működő hulladékgyűjtő udvarban szintén átveszik a zöldhulladékot azoktól, akik esetleg lemaradnak a gyűjtésről. A nyitvatartásról és a leadható hulladékokról a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. honlapján, a www.vhkn.hu-n lehet bővebb információkat találni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.