EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Egyéb Tatabánya

Idén is megérintette Leonidász lábát Kreidl Csaba

Másodszor teljesítette a Spartathlon 246 kilométeres távját Kreidl Csaba. A tatabányai sportember 2015 után vágott neki újra az ultrafutók kultikus versenyének.

– Tavaly is kvalifikáltam magam, azonban mivel hatalmas a túljelentkezés, minden évben sorsolnak a jelentkezők közül – tudtuk meg Kreidl Csabától. – Akkor nem volt szerencsém, idén azonban ismét ott lehettem, és mintegy 33 óra alatt sikerült eljutnom Spártába.


A futók Athén belvárosából a tengerpart felé futnak, és Eléfszina, Megara és Kineta érintése után, 78,5 kilométernél érik el a Korinthoszi-csatornát. A csatorna után a Peloponnészosz-félszigeten az ókori Korinthosz, Nemea és Lürkeia után, 159 kilométernél jutnak el a Parthenio-hegyhez, ahol Pheidippidész a monda szerint találkozott Pan istennel. A hegyet követően Nesztani és Tegea érintése után érik el Spártát a futók.

– A cél Spárta pálmafákkal övezett főterén, Leonidász király szobránál van, a verseny Leonidász lábának megérintésével ér véget – mondta el a befutás körülményeiről a 24 fős magyar csapat tatabányai tagja. – Minden célba érő ugyanazt kapja egyébként: érmet, olajágkoszorút és egy kis szobrocskát. Az embernek a befutó idejére már szinte jártányi ereje sem marad a hosszú táv és a hatalmas szintkülönbségek miatt – többek között egy 1200 méter magas hegyen keresztül vezet ugyanis az útvonal, ráadásul ide éjszaka érkeznek a futók.

A szigorú szintidők, a kemény emelkedők és a gyakran szélsőségesen meleg időjárási körülmények miatt ultramaratonista körökben úgy tartják, hogy a Spartathlon az egyik legkeményebb, ha nem a legkeményebb futóverseny a világon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.