EUR: 345,52 Ft
CHF: 320,76 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Dunaújváros

Idén nyolcmilliót tekertek össze

Ebben az évben másodszor is megszervezte Tekerd jobbra! elnevezésű jótékonysági programját a Hankook Tire Magyarország Kft. A rácalmási gumiabroncsgyár az elmúlt évhez hasonlóan idén is mintegy nyolcmillió forintot adományozott két kiválasztott szervezetnek. Ezúttal  a Mosoly Alapítványnak és a Gyermekétkeztetési Alapítványnak jutott a támogatásból.

Tavaly tavasszal hozta létre a Tekerd jobbra! elnevezésű kezdeményezését a rácalmási gumiabroncsgyár. A jótékonysági megmozdulás nem volt előzmények nélküli: a dél-koreai tulajdonú cég több, a társadalmi felelősségvállalást zászlajára tűző programot is szervez: dolgozói önkéntes programjában iskolákat, míg városi önkéntes programjában korábban többek között a tűzoltóságot újították fel. Az első Tekerd jobbra! programban a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházat és a Szent Márton Gyermekmentő Alapítványt támogathatták a résztvevők. Az utóbbi egyesület számára adományozott ötmillió forint hozzájárult például a közelmúltban átadott Józsefvárosi Mentőállomás létrejöttéhez.


A Józsefvárosi Mentőállomásba is “beépített” ötmillió forintot a Hankook
(fotó: Hankook sajtó)

 

Ebben az évben a Tekerd jobbra! kedvezményezettje a Mosoly Alapítvány és a Gyermekétkeztetési Alapítvány. A támogatás lényege, hogy kétszáz önkéntes mintegy három hónap időtartamra egy-egy kerékpár-kilométerórát kap, és az ezen időszak alatt megtett minden egyes kilométer után a Hankook kétszáz forinttal támogatja a két szervezet egyikét.

Összesen mintegy nyolcmillió forintot kapott a két szervezet (fotó: Hankook sajtó)

 

Az ünnepélyes záróesemény különlegessége volt, hogy ezen egy kerékpáros-installációval a résztvevők további 100-100 ezer forint adományt „tekertek össze” a támogatott szervezetek számára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.