2017. november 02., csütörtök
Achilles

Belföld

Így kerülhetett kukac a menzai mákos tésztába – Videó!

Bejárta a magyar sajtót és a netet az a felvétel, amelyen kukac mászik elő a mákos tésztából. Először a TV2 Tények című műsorában mutatták be, s aztán mondhatni szárnyra kapott a gusztustalan hír. A 15 éves iskolás fiú, aki – érthető okokból – evés helyett videózott, a menzán kapta a gyomorforgató ebédet. Utánajártunk, mit szóltak mindehhez a hivatalok.

Közérdekű bejelentésre lépett a Váci Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya. A Szent István Általános Iskolában, ahol a Hungast Vital Kft. tálalta a cseppet sem ínycsiklandozó kosztot, mindenre kiterjedő ellenőrzést tartottak. Ennek során megállapították, hogy a kukac, pontosabban a gyümölcsmoly lárvája valószínűleg a desszertként felszolgált szilváról kerülhetett a mákos tésztára. Így pedig nincs mit tenni. Ez bármikor előfordulhat. Abban sem találtak kivetnivalót, hogy a raktározás és tálalás során miért nem különítették el a különböző fogásokat. Pedig a szilvából kimászó kukac talán természetesebb jelenség, mint a mákos tésztában hempergő.


Sipos Dávid, Dunakeszi polgármesteri kabinetvezetője lapunkkal azt közölte: „Dunakeszi Város Önkormányzata a Hungast Vital Kft.-vel áll szerződéses kapcsolatban. Az önkormányzat levélben kereste meg a szolgáltatót, és kérte az ügy kivizsgálását.”

Kérdés, a történtek után visszakapják-e az iskolások szülei az ehetetlen ebéd árát, azaz az önkormányzat kiszab-e kötbért hibás teljesítés miatt. A Hungast csoport egyébként éppen ezekben a hetekben fizeti vissza tízezer óbudai iskolás ebédjét, mert tavaly tömeges ételmérgezést okozott.

Nézze meg videón a gyomorforgató ebédet:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gémesi György: Gyurcsány hiteltelen

  Gémesi György: Gyurcsány hiteltelen

  Interjút adott a HVG-nek Gödöllő polgármestere, aki szerint az elmúlt 27 év pártjai lejáratták magukat, a jobbikban volt szkinhedek ülnek, Juhász és Gyurcsány hiteltelenek.

 • A Kincsem nyitja a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált

  A Kincsem nyitja a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált

  A Kincsem vetítésével nyílik meg csütörtökön este a 17. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál a Laemmle’s Monica Film Centerben, ahol jelen lesz a film rendezője, Herendi Gábor is – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

 • A tömeg irányítójaként azonosították Ahmed H.-t

  A tömeg irányítójaként azonosították Ahmed H.-t

  Több rendőr is hangadóként, a tömeg irányítójaként azonosította a Szegedi Törvényszéken csütörtökön, a megismételt elsőfokú eljárásban felolvasott vallomásában azt a szíriai férfit, akit a röszkei közúti átkelőnél 2015 szeptemberében történt tömegzavargás miatt terrorcselekmény elkövetésével vádolnak.

 • Szijjártó: A kormány segít a Franciaországban lebontandó kereszt Magyarországra szállításában

  Szijjártó: A kormány segít a Franciaországban lebontandó kereszt Magyarországra szállításában

  A kormány állja a felmerülő költségeket és vállalja az adminisztrációs terheket annak érdekében, hogy II. János Pál pápa szobráról az eltávolításra ítélt keresztet Ploermel városából Magyarországra lehessen szállítani, amennyiben a franciaországi település vezetése hozzájárul ehhez – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.