EUR: 310,94 Ft
CHF: 259,63 Ft
2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Belföld

Így kerülhetett kukac a menzai mákos tésztába – Videó!

Bejárta a magyar sajtót és a netet az a felvétel, amelyen kukac mászik elő a mákos tésztából. Először a TV2 Tények című műsorában mutatták be, s aztán mondhatni szárnyra kapott a gusztustalan hír. A 15 éves iskolás fiú, aki – érthető okokból – evés helyett videózott, a menzán kapta a gyomorforgató ebédet. Utánajártunk, mit szóltak mindehhez a hivatalok.

Közérdekű bejelentésre lépett a Váci Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya. A Szent István Általános Iskolában, ahol a Hungast Vital Kft. tálalta a cseppet sem ínycsiklandozó kosztot, mindenre kiterjedő ellenőrzést tartottak. Ennek során megállapították, hogy a kukac, pontosabban a gyümölcsmoly lárvája valószínűleg a desszertként felszolgált szilváról kerülhetett a mákos tésztára. Így pedig nincs mit tenni. Ez bármikor előfordulhat. Abban sem találtak kivetnivalót, hogy a raktározás és tálalás során miért nem különítették el a különböző fogásokat. Pedig a szilvából kimászó kukac talán természetesebb jelenség, mint a mákos tésztában hempergő.


Sipos Dávid, Dunakeszi polgármesteri kabinetvezetője lapunkkal azt közölte: „Dunakeszi Város Önkormányzata a Hungast Vital Kft.-vel áll szerződéses kapcsolatban. Az önkormányzat levélben kereste meg a szolgáltatót, és kérte az ügy kivizsgálását.”

Kérdés, a történtek után visszakapják-e az iskolások szülei az ehetetlen ebéd árát, azaz az önkormányzat kiszab-e kötbért hibás teljesítés miatt. A Hungast csoport egyébként éppen ezekben a hetekben fizeti vissza tízezer óbudai iskolás ebédjét, mert tavaly tömeges ételmérgezést okozott.

Nézze meg videón a gyomorforgató ebédet:

Kapcsolódó Cikkek

 • Varga Mihály további minisztersége üzenet a piacoknak

  Varga Mihály további minisztersége üzenet a piacoknak

  Orbán Viktor miniszterelnök azon bejelentése, hogy továbbra is Varga Mihály vezeti a Nemzetgazdasági Minisztériumot, üzenet a piacoknak, azt üzeni, hogy marad az eddigi fegyelmezett költségvetési politika – mondta a Századvég Alapítvány közgazdásza az M1 aktuális csatorna műsorában.

 • Túraútvonalat hoznak létre négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

  Túraútvonalat hoznak létre négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

  Év végére készül el a négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei települést – Rákóczifalvát, Rákócziújfalut, Tiszavárkonyt és Vezsenyt – összekötő túraútvonal a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert 250 millió forint vissza nem térítendő támogatásból – közölte Kósa Lajos, Rákóczifalva polgármestere az MTI-vel.

 • Cserbenhagyó svájci autóst vettek őrizetbe Zalában

  Cserbenhagyó svájci autóst vettek őrizetbe Zalában

  Őrizetbe vettek a keszthelyi rendőrök egy svájci férfit, aki súlyos sérüléssel járó balesetet okozott Gyenesdiáson, de segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

 • Balesetben meghalt egy kilencéves gyerek

  Balesetben meghalt egy kilencéves gyerek

  Meghalt egy kerékpáron utazó kilencéves gyermek szombaton Ónodnál, amikor a biciklit kormányzó fiatal egy kisteherautó elé kanyarodott – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.