EUR: 326,84 Ft
CHF: 281,30 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Belföld

Így kerülhetett kukac a menzai mákos tésztába – Videó!

Bejárta a magyar sajtót és a netet az a felvétel, amelyen kukac mászik elő a mákos tésztából. Először a TV2 Tények című műsorában mutatták be, s aztán mondhatni szárnyra kapott a gusztustalan hír. A 15 éves iskolás fiú, aki – érthető okokból – evés helyett videózott, a menzán kapta a gyomorforgató ebédet. Utánajártunk, mit szóltak mindehhez a hivatalok.

Közérdekű bejelentésre lépett a Váci Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya. A Szent István Általános Iskolában, ahol a Hungast Vital Kft. tálalta a cseppet sem ínycsiklandozó kosztot, mindenre kiterjedő ellenőrzést tartottak. Ennek során megállapították, hogy a kukac, pontosabban a gyümölcsmoly lárvája valószínűleg a desszertként felszolgált szilváról kerülhetett a mákos tésztára. Így pedig nincs mit tenni. Ez bármikor előfordulhat. Abban sem találtak kivetnivalót, hogy a raktározás és tálalás során miért nem különítették el a különböző fogásokat. Pedig a szilvából kimászó kukac talán természetesebb jelenség, mint a mákos tésztában hempergő.


Sipos Dávid, Dunakeszi polgármesteri kabinetvezetője lapunkkal azt közölte: „Dunakeszi Város Önkormányzata a Hungast Vital Kft.-vel áll szerződéses kapcsolatban. Az önkormányzat levélben kereste meg a szolgáltatót, és kérte az ügy kivizsgálását.”

Kérdés, a történtek után visszakapják-e az iskolások szülei az ehetetlen ebéd árát, azaz az önkormányzat kiszab-e kötbért hibás teljesítés miatt. A Hungast csoport egyébként éppen ezekben a hetekben fizeti vissza tízezer óbudai iskolás ebédjét, mert tavaly tömeges ételmérgezést okozott.

Nézze meg videón a gyomorforgató ebédet:

Kapcsolódó Cikkek

 • A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme áll

  A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme áll

  A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme, biztonsága áll – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, az Európai Bizottság Új megállapodás a fogyasztói érdekekért címen közzétett javaslatának társadalmi vitáján.

 • Nyolc új viharjelző állomást létesítenek a Balatonnál

  Nyolc új viharjelző állomást létesítenek a Balatonnál

  Nyolc új viharjelző állomást létesít a katasztrófavédelem a balatoni régióban, és folyamatosan fejleszti a viharjelző rendszereket a hazai tavak partjain, illetve a vizeken tartózkodók biztonsága érdekében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kommunikációs szolgálata csütörtökön az MTI-vel.

 • A hétvégén is folytatódik a változékony idő

  A hétvégén is folytatódik a változékony idő

  A hétvégén is változékony lesz az idő: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A maximumok jellemzően 30 fok körül alakulnak, de vasárnap többfelé a 25 fokot sem éri el a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.