EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Belföld

Így kerülhetett kukac a menzai mákos tésztába – Videó!

Bejárta a magyar sajtót és a netet az a felvétel, amelyen kukac mászik elő a mákos tésztából. Először a TV2 Tények című műsorában mutatták be, s aztán mondhatni szárnyra kapott a gusztustalan hír. A 15 éves iskolás fiú, aki – érthető okokból – evés helyett videózott, a menzán kapta a gyomorforgató ebédet. Utánajártunk, mit szóltak mindehhez a hivatalok.

Közérdekű bejelentésre lépett a Váci Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya. A Szent István Általános Iskolában, ahol a Hungast Vital Kft. tálalta a cseppet sem ínycsiklandozó kosztot, mindenre kiterjedő ellenőrzést tartottak. Ennek során megállapították, hogy a kukac, pontosabban a gyümölcsmoly lárvája valószínűleg a desszertként felszolgált szilváról kerülhetett a mákos tésztára. Így pedig nincs mit tenni. Ez bármikor előfordulhat. Abban sem találtak kivetnivalót, hogy a raktározás és tálalás során miért nem különítették el a különböző fogásokat. Pedig a szilvából kimászó kukac talán természetesebb jelenség, mint a mákos tésztában hempergő.


Sipos Dávid, Dunakeszi polgármesteri kabinetvezetője lapunkkal azt közölte: „Dunakeszi Város Önkormányzata a Hungast Vital Kft.-vel áll szerződéses kapcsolatban. Az önkormányzat levélben kereste meg a szolgáltatót, és kérte az ügy kivizsgálását.”

Kérdés, a történtek után visszakapják-e az iskolások szülei az ehetetlen ebéd árát, azaz az önkormányzat kiszab-e kötbért hibás teljesítés miatt. A Hungast csoport egyébként éppen ezekben a hetekben fizeti vissza tízezer óbudai iskolás ebédjét, mert tavaly tömeges ételmérgezést okozott.

Nézze meg videón a gyomorforgató ebédet:

Kapcsolódó Cikkek