2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Sport

Ilyen kivételezést a világ még nem látott

Alig lett vége a Neymar Edinson Canani botránynak, a Le Parisien arról cikkezett, hogy a Paris Saint Germain öltözőjében egyre több játékosnak kezd elege lenni abból, hogy Neymarral meglehetősen kirívóan kivételeznek.

A brazil válogatott klasszisa rekordot jelentő 222 millió euróért (69 milliárd forint) tette át a székhelyét Barcelonából Párizsba, és már a kezdetekben összekapott a PSG másik támadójával Edinson Cavanival. A veszekedés tárgyát a tizenegyesek elvégzése jelentette. Mára ez a balhé elhalványult, azonban a Le Parisien újabb érdekességeket szellőztetett meg a klub háza tájáról.


A lap több érdekességet is felsorol, amikre állítólag a brazil csillag szerződésében vannak záradékok.

Az egyik ilyen, hogy Neymarral külön foglalkozik két  fizioterapeuta, akik állítólag folyamatosan a támadó mellett vannak, de Le Parisien megjegyzi, hogy ez önmagában nem lenne meglepő, hiszen a világ leggazdagabb klubjainál gyakran van erre példa. Viszont az már furcsán hat, hogy míg Zlatan Ibrahimovicnak csak egy szakember segédkezett, ő sohasem csinált problémát abból, hogy „kölcsön kell adnia” a terapeutát egy csapattársak, azonban Neymar senkivel nem kíván közösködni.


A brazil szerződésében az is benne van, hogy edzésen nem léphetnek oda neki keményen. A lap szerint Neymar a vezetőedzőnél, Unai Emerynél is kiverte a biztosítékot, ugyanis „fel van mentve” a védekező feladatok alól, csakhogy Emery a leigazoláskor nem tudott arról, hogy Neymarnak nem szükséges besegítenie a többieknek, és a trénernek egyáltalán nem tetszik az, hogy egy játékosa ilyen kiváltságokban részesül.

A 25 éves szélső szerződésében egy ilyen kitétel is van, miszerint ő az egyedüli „márkafüggetlen” játékosa a klubnak, vagyis bármilyen táskával járhat, bármit reklámozhat, míg a többiek esetében ez nem így van. Ráadásul a többieknek kötelező a a PSG logójával ellátott bőröndökkel és táskákkal mutatkozniuk.

A Le Parisien szerint Neymar kiváltságai miatt egyre több bonyodalom van a PSG öltözőjében, és a lap azt is tudni véli, hogy a brazil kiharcolta magának azt, hogy a 2018–2019-es szezontól kizárólagosan ő lőhesse majd a tizenegyeseket.

Kapcsolódó Cikkek