EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 20., szombat
Vendel

Sport

Ilyen volt a Storck-éra

Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Összegyűjtöttük a Storck-éra pozitívumait és negatívumait.

Pozitívumok


Kijutás a 2016-os Európa bajnokságra

Ehhez nem nagyon tudunk mit hozzáfűzni. 2016-ban a magyar válogatott 44 év után jutott ki az Európa-bajnokságra, ahol csoportelső lett, majd végül a 13. helyen végzett.


Fiatalok foglalkoztatása

Storck az elődeihez képest valamivel bátrabban foglalkoztatta a fiatal tehetségeket. Nála mutatkozott be Kleinheisler László, Nagy Ádám, Bese Barnabás és Hangya Szilveszter is. Összesen 19 újoncot avatott a válogatottban.

Legjobb helyezés a FIFA-ranglistán

Bernd Storck idején a válogatott története legjobb eredményét érte el a FIFA-ranglista 18. és az európai lista 13. helyezésével, 2016 májusában és júniusában. Más kérdés, hogy a válogatott most az 53.

Az év csapata az Év sportolója gáláján

Irányítása alatt a hazai sportújságírók szavazásán, az Év sportolója gáláján a férfi labdarúgó-válogatott két egymást követő évben (2015, 2016) is elnyerte az év csapatának járó díjat.

Negatívumok

Elbukott vb-selejtezők

A válogatott a jövő évi vb selejtezősorozatában a B csoport harmadik helyén végzett, 13 ponttal. Pontokat vesztettünk Feröer ellen (0-0), és Andorra is megvert bennünket (1-0).

Andorrai blamázs

A magyar futball történelemkönyvébe egyértelműen szégyenfoltként került be az andorrai 1-0-s vereség. A meccs után Storck benyújtotta lemondását, azonban az MLSZ adott egy második esélyt a németnek.

Szurkolók elvesztése

Az Eb-t követően a magyar társadalom egy emberként állt ki Storck mellett. Andorra után még sikerült valahogy meggyőzni őket, de a Feröer elleni utolsó selejtezőn már a meccs alatt követelték a menesztését.

Nikolics mellőzése

Hiába várta a behívót Nikolics Nemanja, nem jött. Storck nem igazán adott lehetőséget a 29 éves támadónak, aki ideiglenesen le is mondta szereplését, hogy a Chicago Fire meccseire koncentrálhasson.

41,3 százalékos eredményesség

Huszonöt meccsen 8 győzelem, 7 döntetlen, 10 vereség Storck mérlege, ezzel 41,3 százalékos mutatóval rendelkezik. Az 1996 óta legalább 15 mérkőzésen irányító szövetségi kapitányok közül ezzel az aránnyal Storck az utolsó előtti.

Tschüss, Bernd Storck! Fotó: Lokál

 

Orbán Viktor is elbúcsúzott

Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán köszönt el Bernd Storcktól. „Mindent köszönünk, Herr Storck. Minden jót!” – írta a kormányfő.

 

Ki lesz az utód?

A MLSZ egyelőre nem közölte, hogy ki veszi át a szövetségi kapitányi pozíciót. A közlejövőben Luxemburg, majd Costa Rica ellen Szélesi Zoltán, az U17-es válogatott szövetségi edzője lehet ideiglenesen a kapitány. A végleges megoldás kapcsán többek között Paulo Sousa, Szabics Imre, Herczeg András és Marco Rossi neve is felmerült.

Kapcsolódó Cikkek

 • Veszélyben Mourinho állása

  Veszélyben Mourinho állása

  Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

 • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.

 • Hajrá, magyarok!

  Hajrá, magyarok!

  Holnap kezdődik az év legnagyobb hazai rendezésű sporteseménye, a budapesti birkózó-világbajnokság.