EUR: 349,72 Ft
CHF: 327,46 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Békéscsaba

Ismét tortákat bíráltak a múzeumban

A Munkácsy Mihály Múzeum október elején – idén már harmadik alkalommal – hatalmas érdeklődés mellett rendezte meg a Tortamustra elnevezésű tortakiállítást és -fesztivált.

Az esemény fővédnökei: Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere és Bíró Csaba, Békéscsaba Megyei Jogú Város Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottságának elnöke volt. Az „Innováció”  Új ízek, formák és technológiák a torták világában tematikában meghirdetett pályázatra profi cukrászok és sütni szerető amatőrök jelentkezhettek. A meghirdetett kategóriákban 9 profi és 15 amatőr dizájntorta, illetve 33 „Íz” torta versenyzett, összesen tehát 57 nevezés érkezett az ország számos pontjáról, sőt még a határon túlról is  olvasható a múzeum honlapján.


A neves szakemberekből álló  olimpiai bajnok cukrászt és mesterszakácsot is felvonultató – zsűri a három kategória (profi, amatőr, „Íz”) 13. helyezettje mellett további 19 tortát díjazott. A benevezett cukrászati alkotásokból álló kiállítást az érdeklődők az esemény ideje alatt folyamatosan megtekinthették.

A fesztivál talán legnépszerűbb programjai voltak a torták versenye, a profi cukrászok látványos bemutatói, valamint az „Íz” torták kóstolása. A legkisebbeket izgalmas gyermekfoglalkozások várták, szintén a finomságok jegyében. A látogatók a hagyományos sütemények mellett kézműves csokoládékat és reform süteményeket is vásárolhattak, továbbá a tortakészítéshez szükséges cukrásztermékek és kiegészítők széles választékát is megtalálhatták. A nagy sikerű kétnapos rendezvényen összesen több mint 2000 fő vett részt.


Díjazott torták és készítőik

Első kategória (profi cukrászok):

1. Nyári Szandra (Tündérvidék)
2. Tóth Katalin (Vidéki idill)
3. Erdős Barbara (Pillangók kertje)

Második kategória (sütni szerető lelkes amatőrök):

1. Dudás Barbara (Painted Dream)
2. Nagy Zoltánné (Moulin Rouge)
3. Czékus Györgyné (Ébredés)

Harmadik kategória („Íz” torták):

1. Belicza Zsuzsanna (Csak mák, csak túró)
2. Túri Pál (Kinder Pingvin)
3. Urbán-Magyar Andrea (Céklás répás álom)

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.