EUR: 344,97 Ft
CHF: 320,69 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Pécs

Itt a pécsi ősz, itt van újra!

S szép, mint mindig! A sárga minden árnyalatát a város legkedveltebb parkjában, a Tettyén is meg lehet csodálni. Itt a fák szélcsendes és esőmentes időben akár november elejéig lenyűgöző látványt nyújtanak.

A falevelek eltérő időben kezdik lebontani a bennük található színanyagokat. Először a zöldet (klorofill), majd az összes többi színt. Az addig elfedett színanyagok pedig, mint a sárga és a vörös,  láthatóvá válnak. Érdemes kilátogatni és tenni egy sétát!

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.