2020. május 29., péntek
Magdolna

Belföld

Itt a Soros-terv

Az ellenzék és a média is hetek óta keresi a Soros-terv írásos változatát. A legfrissebb Figyelő arról ír, hogy Soros György elképzelései már régóta elérhetőek mindenki számára, csak éppen nem voltak szem előtt.

Henri Bergson francia filozófus vázolta fel elsőként azt az elméletet, hogy az emberiséget kétfajta szerveződési elv szerint lehet csoportokba rendezni, az egyik a törzsi, a másik a globális csoport. Ez az alapja Soros György elméletének is, aki Karl Popper filozófus elméletét továbbfejlesztve alkotta meg a nyílt társadalom elméletét, vagyis a Soros-tervet. A Figyelő szerint Soros elméletének lényege, hogy a nemzetállami rendszer nem működik, mert sem békét, sem biztonságot nem garantál. Ezért Soros a nemzetállamok léte helyett a nemzetközi intézményekben és a globalizációban látja az ideológiája szerint ideális, nyílt társadalom létrejöttének lehetőségét.


A Figyelőnek nyilatkozó Orbán Balázs szerint Soros elképzeléseinek „két síkja van”, egy ideológiai és egy üzleti, amelyek összefüggnek egymással és egymást erősítik. Az ideológiai elképzelés szerint – mondja a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója – „a XX. század borzalmaiért a nemzetállamok a felelősek”. Ezért Soros szerint minden cselekedet üdvözlendő, ami rombolja a nemzetállamokat. Ezt egészíti ki Soros gazdasági érdeke, ami túlmutat a nemzetállamokon. Soros szerint ezért szükséges a nyílt társadalom létrejötte.

Arra a kérdésre, hogy létezhet-e világtársadalom világkormány nélkül, Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója úgy válaszol a Figyelőben, hogy a Soros-terv szerint, „amíg az Emberiség Világfaluban történő felolvadása el nem jön, addig Soros elmondása szerint szükséges a nemzetközi jog- és intézményrendszer megerősítése”.


Hogy hogyan segíti a migrációs válság Soros Györgyöt céljai elérésében és hogy mit tartalmaz részleteiben az „előásott Soros-terv”, arról további részleteket a legfrissebb Figyelőben olvashat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek