2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Érd

Izgalmas mérkőzés győri győzelemmel

Telt ház volt az ÉRD Arénában a múlt héten, amikor a bajnokság ötödik fordulójában a világ egyik legjobb női kézilabdacsapata, a Győri Audi ETO KC volt az érdiek vendége.

A Siófokon elért győzelmet követően a Bajnokok Ligája- és magyar bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC volt az érdi lányok ellenfele. Mint a handballerd.hu beszámolt róla, a „csordultig” megtelt ÉRD Arénában a hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, előbb Katarina Krpez Slezak értékesített egy büntetőt, majd Kisfaludy Anett a válogatott kapus, Janurik Kinga indítását váltotta gólra.


Kisfaludy Anett a válogatott kapus, Janurik Kinga indítását váltotta gólra

A zöld-fehérek első találatára az érdi szerb jobbszélső akcióból, Coralie Lassource pedig gyors ellentámadás végén válaszolt góllal, és alakította 4-1-re az állást. A vendégek 5-2 után ötször voltak eredményesek, majd a válogatott beálló, Kisfaludy Anett törte meg az érdi gólcsendet, így lett 6-7. A 12. percben a hazaiak francia balszélsője egyenlített, de a fordítás már nem sikerült, így az első negyedóra végén 8-10 állt az ÉRD Aréna eredményjelzőjén. Ezt követően felváltva estek a gólok: Klivinyi Kinga, Coralie Lassource és Tóth Gabriella találataira is volt válaszuk a győrieknek.

Az érdi átlövő, Coralie Lassoruce egyik látványos kapura lövése

A játékrész hajrájában két érdi átlövő, Mireya González Álvarez és Mariama Signaté csökkentette a hátrányt, és végül a szünetre négygólosra nőtt a különbség: 13-17.


A második félidő érdi gólokkal indult, Andjela Bulatovic felállt fal ellen, Jamina Roberts pedig egy kivédekezett vendégakciót követően vette be a győri kapuvédő, Kiss Éva kapuját. Ezt követően az érdi spanyol, majd a magyar átlövő is gólt szerzett, utána pedig, már emberhátrányban, Kisfaludy Anett csökkentette tovább csapata hátrányát, így lett 18-21.

A győri Eduarda Amorim szigorú őrizetet kapott az érdi védőktől. Fotók: erdhandball.hu

A 43. percre sikerült az érdieknek egy gólra, 21-22-re  felzárkózni, közelebb azonban nem tudtak kerülni ellenfelükhöz, az utolsó tíz percre ötre nőtt a két csapat közti különbség, sőt végül 27-34-es végeredménnyel zárult az összecsapás.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.