EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Belföld

Játéktermi nosztalgiakiállítás lesz a Dürer Rendezvényházban

Mintegy 250 játékgépet nézhetnek meg az érdeklődők az Arcadia Játéktermi Nosztalgia Kiállításon, amelyet november 3-tól 5-ig rendeznek meg a fővárosi Dürer rendezvényházban.

“Hagyományos videókabinetek, flipperek és egyéb játékok lesznek a kiállításon, a legrégebbi darab 1936-ban készült. A régi és a mai elektronikus játékok között elsősorban hangulatban van különbség, a maiak egyre gyorsabbak, dinamikusabbak” – mondta Pataki Márk szervező az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.


Mint elhangzott, a tárlaton látható lesz az 1947-ben készült, tehát most hetvenéves első karos flipper. Pataki Márki megjegyezte: ez a játék olyan, mint egy kivilágított karácsonyfa, a dinamikához kapcsolódó játékélmény akkor még minimális volt, az első benyomás viszont elvarázsolta az embert.

“Az általában 130 kilós flipperek a magyarországi játéktermek megszűnésével a magángyűjtők kincseivé váltak. A kiállításon lesz egy amerikai darab, a Hercules, amely több mint kétszáz kilós és billiárdgolyóval működik” – emelte ki a szervező.

Úgy vélte, a flipper ma már a popkultúra fontos része, számos filmben volt szerepe, emellett több világhírű zenekar készíttetett saját gépet, köztük a Rolling Stones, az AC/DC és a Metallica. A tárlaton ott lesz az Addams Family flippergépéből is egy példány.

Kapcsolódó Cikkek