EUR: 344,48 Ft
CHF: 318,95 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Külföld

Jean-Claude Juncker munkavacsorán látná vendégül a visegrádi országok kormányfőit

Munkavacsorára hívta meg Jean-Claude Juncker a visegrádi országok kormányfőit, az október 18-ra tervezett találkozó célja az Európai Unió keleti és nyugati tagállamai közötti feszültség csillapítása – derült ki abból a szerdán kiszivárgott levélből, amelyet az Európai Bizottság elnöke küldött a visegrádi országok kormányfőinek.

Juncker az október 2-i keltezésű levelében azt javasolta a cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák miniszterelnöknek, hogy egy vacsora keretében tárgyalják meg az aktuális ügyeket az október 19-én kezdődő uniós csúcstalálkozó előestéjén.


“Úgy gondolom, hogy kiemelkedő fontosságú a (britek távozása után bennmaradó) huszonhét uniós tagállam egysége” – írta a brüsszeli testület vezetője, leszögezve, hogy a Brexit ellenére “egységesebb, erősebb és demokratikusabb” Európát kell felépíteni.

A levél egyes részleteit ismertető beszámolók emlékeztettek arra, hogy a visegrádi országokkal rendezésre váró legfontosabb ügyek közé tartozik a migrációs válság kezelésének módja, a kiküldött munkavállalókra vonatkozó szabályozás, illetve a jogállamiság kérdése.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek