EUR: 346,58 Ft
CHF: 324,33 Ft
2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Szolnok

Jó rajtot vettek a kosarasok és a pólósok

Valamennyi hazai sportágban elkezdődött a magyar bajnokság, a szolnokiak az Olaj kosarasaiért, a Dózsa pólósaiért, illetve a MÁV futballistáiért szoríthattak az elmúlt hétvégén.

A vérfrissítésen átesett Szolnoki Olaj mondhatni repülőrajtot vett, hiszen ellentmondást nem tűrően hozta mindkét eddigi mérkőzését, ráadásul az Európa Kupa főtáblájára is jó eséllyel felkerülhet, hiszen múlt hét szerdán a svéd Södertalje Kingset győzték le 23 ponttal, így minden esélyük megvan a továbbjutásra. A lendület kitartott a bajnoki nyitányon, Pécsett, ahol a baranyai publikum a 91-72-es szolnoki siker miatt szomorkodhatott. Legutóbb pedig szombaton a Tisza-parti közönség is belekóstolhatott az idei pontvadászat légkörébe, hiszen a Sopron érkezett a Tiszaligetbe. Dragan Alekszics vezetőedző egykori munkaadója ellen nem vallott szégyent, és végül 86-64-es sikert könyvelhettek el Vojvoda Dávidék. A magyar válogatott klasszis folytatta jó szereplését az Európa-bajnokság után, és az is kiderült, hogy Kendrick Perry igazolása jó döntésnek bizonyult.


A Szolnoki Dózsa-Közgép vízilabdásainak is elkezdődött az új évad. Igaz, most már egyértelműen nem lehet kijelenteni, hogy a bajnokság első számú favoritjának számítanak, de az biztos, hogy a legszűkebb elitben vannak. A Magyar Kupa csoportkörét minden probléma nélkül abszolválták, majd a bajnokságban az újonc AVUS Szombathely és az Újpest tapasztalhatta meg a szolnokiak erőfölényét. A vasiakat saját medencéjükben 23-3-ra, a fővárosiakat pedig már a Tiszaligetben gázolták el 17-6-ra. Két meccs alatt 40 gólt hajítottak be Milan Alekszicsék, az ebben a mutatóban második helyen álló BVSC pedig 22-t. Van különbség. A gárda következő bajnokija hazai környezetben a Debrecen ellen lapzártánk után ért véget.

Eddig nem volt sok dolga Nagy Viktornak (Fotó: MTI/Kovács Tamás – ARCHÍV)

A pozitívumokat sajnos ellensúlyozta a Szolnoki MÁV FC, amely megszakította jó szériáját a másodosztályban. Mindenki azt gondolta, hogy nem jelent majd gondot a szárnyaló csapatnak a sereghajtó Csákvár legyőzése, ennek viszont az ellenkezője következett be. Az elmúlt két fordulóban 11 gól kapó Fejér megyeiek most egyet sem nyeltek be hazai pályán, viszont kettőt belőttek. Balogh Pál együttese ezzel a kudarccal visszaesett a hatodik helyre a tabellán, de vasárnap lesz lehetőség javítani, ismét hazai környezetben a Cegléd ellen.


Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.