2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Nagykanizsa

Kanizsaiak a Spartathlonon – Megcsinálták!

Három kanizsai futó is teljesítette idén a Spartathlon elnevezésű ultramaratont. Az Athén és Spárta közötti, extra nehéz 246 kilométeren Rudolf Tamás 31., Lubics Szilvia 121. lett összetettben, s Vágó Boglárka is szintidőn belül érkezett célba.

Rudolf Tamás a második legjobb magyarként, a magyar férfiak közül pedig elsőként győzte le a kilométereket; az idei Spartathlon volt számára a harmadik. Lubics Szilvia korábban háromszor nyert és kétszer harmadik lett a nők mezőnyében, mostani teljesítménye után Facebook-üzenetében azt írta: „Szeretném megköszönni mindenkinek azt a rengeteg szeretetet, energiát, amit a Spartathlon alatt küldött. Jó volt a nehéz órákban arra gondolni, milyen sokan követitek az utamat. Leónidasszal való hetedik találkozásom nem volt sima ügy, de már elmondhatom, kiálltam a »hét próbát«, nagyon boldog vagyok! A pálmafás utcára rákanyarodva eltűnik minden fájdalom, és csak örömkönnyek vannak. Fantasztikus volt, hogy ennek az élménynek idén két fiam is részese lehetett, nem is beszélve arról, hogy a testvérem, Vágó Boglárka is sikeresen célba ért. Nagyon köszönöm családomnak, hogy hosszú évek óta töretlenül támogatja a felkészülésemet, elsősorban férjemnek, aki idén hatodszor izgulta végig testközelből a versenyt.”


Lubics Szilvia hetedik találkozása Leónidasszal a célban (Fotó: Facebook)

A testvér, Vágó Boglárka is becsülettel megküzdött a távval, szintidőn belül, 34,5 óra alatt futott Athéntól Spártáig.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.