EUR: 343,95 Ft
CHF: 315,97 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Nagykanizsa

Kanizsán már gyakorlat

A dzsúdó választható elemként bekerült az alsóbb osztályok kerettantervébe, a mindennapos testnevelés két órájának kiváltására.

Nagykanizsa – mondhatni – megelőzte korát, itt, például a Hevesi Sándor Általános Iskolában, mindez már napi rutin, gyakorlat.

Hóbár Péter edző dzsúdóórát tart a Hevesi Sándor Általános Iskolában (Fotó: MTI/Varga György)

A város és az itteni intézmények fiatalok iránti elkötelezettségét az is bizonyítja, hogy önkormányzati, civil és vállalkozói összefogással gyermekrehabilitációs játszóteret akarnak építeni a Kanizsai Dorottya Kórházban, amely a mozgássérült és neurológiai problémákkal küzdő ifjak felépülését szolgálja majd. A 20 millió forintba kerülő játszótér kialakításához gyűjtést hirdettek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.