EUR: 312,89 Ft
CHF: 275,82 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Egyéb Eger

Káosz van, de kell a felújítás

Néhány hónappal ezelőtt sikeresen nyújtott be támogatási igényt az önkormányzat a Miniszterelnökség Területi infrastrukturális fejlesztések elnevezésű előirányzatára, s így egri utak, járdák, csapadékcsatorna és kerékpárútszakasz is megújul a következő időszakban.

Az elnyert egymilliárd forintos forrásból már elkezdődött a Tittel Pál, az Arany János és Olasz utcák felújítása, valamint az Almagyar utcán és Kossuth Lajos utcai híd felújításán is dolgoznak, itt egyelőre a megyei vízmű végez hálózati rekonstrukciót, ezt követően valósul meg az út- és járdafelújítás. Ez egészen decemberig útlezárással jár. A hét elejétől újabb szakaszába lépett a városi utakat érintő beruházás: a Barkóczy és Széchenyi utcák rekonstrukciója is elkezdődött, ennek háromhetes időtartama alatt a Barkóczy utcában csak a Törvényház út irányába lehet majd közlekedni, a „fő utca” viszont teljes egészében le lesz zárva. A helyi járatú buszok így terelő útvonalon közlekednek majd, a Rózsa Károly és Csiky Sándor utcákon keresztül. Nem lesz használható a Barkóczy utcai áruház előtti és a Tűzoltó téri megálló sem.


Csak a Dobó István Gimnáziumnál lévő buszmegálló lesz használható ebben a 3 hétben

– Az egri, egymilliárd forintos infrastruktúra-fejlesztési csomag keretében már megújítottuk a Tittel Pál utcát és a Radnóti utcát, valamint az Arany János és Olasz utcai bekötő szakaszokat – mutatott rá Habis László polgármester. Hozzátette: a kivitelező aszfaltozásra előkészítette a Tizeshonvéd utcát, s közben – a buszmegálló átépítésével – elkezdődött a Pásztorvölgyi út felújítása is. Megújítjuk a Bükk sétányon a kerékpárutat: a több helyen megrongálódott, megsüllyedt térköves megoldást aszfaltburkolatra cseréljük. Folyamatban van a Heves Megyei Vízmű Zrt.-vel együttműködésben az Almagyar utca felújítása, amit később az egymilliárdos programunk keretében az aszfaltozás és a Kossuth Lajos utca egészségház utcáig tartó szakaszának ugyancsak teljes felújítása követ. Mindehhez kapcsolódik a szakaszon található patakhíd időszerűvé vált felújítása is – emlékeztetett Habis László. Eger polgármestere újfent az érintett lakosok és a közlekedők megértő türelmét, támogatását kérte.

Kapcsolódó Cikkek