2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Sport

Kapitány úr, menjen haza!

Elfáradt a „nagy” vb-selejtezős menetelésben Bernd Storck. Más oka aligha lehet ellentmondó, mosakodós nyilatkozatainak. Például annak, hogy a Feröer-szigetek elleni sovány 1-0 után a szurkolókra mutogatott.

A Svájc elleni mérkőzés előtt a magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya ezt találta mondani: „Erős a keretünk, a legjobb csapatokkal is fel tudjuk venni a versenyt”.


Az 5-2-es vereség után azonban már így fogalmazott: „Jelenleg ez a maximum, amit nyújtani tudunk. A legnagyobbakkal egyszerűen nem vagyunk egy szinten, nem tudjuk felvenni velük a versenyt.”

Tavaly, a vb-selejtezők előtt még optimista volt Storck: „Reménykedünk, hogy legalább a második helyet sikerül elérnünk és pótselejtezőt játszhatunk, de nagyon erős a csoport, a favorit Portugália mellett Svájc is nagyon jó csapat”.


A keddi utolsó selejtező után (kínkeservesen vertük meg Feröert 1-0-ra) pedig így nyilatkozott: „Talán nagy volt az elvárás a szurkolók részéről, hogy jobban fogjuk zárni ezt a sorozatot. Én sem vagyok elégedett. A harmadik helyen zártunk, igaz, több pontot is szerezhettünk volna”.

Azaz immár a szurkolók felelősek azért, hogy elvárásokat támasztottak az Eb-n sikeres csapattal szemben, és a kapitány mintha elfelejtette volna, hogy ő maga is bizakodó volt a selejtezők előtt.

A magyar válogatott a B csoportban vívott 10 meccsén mindössze 13 pontot szerzett, miközben 5 pontot elvesztett az abszolút esélytelen Andorra és a Feröer-szigetek ellen, míg egyetlen pontot sem tudott szerezni a favorit Portugália és Svájc ellenében.

Storck tehát elfáradt, ideje lenne pihennie. Érdemeit elismerve, és megköszönve, jó utat kívánunk neki haza, Németországba.

A csoport végeredménye
1. Portugália 10 9 – 1 32- 4 27 pont – továbbjutott
2. Svájc 10 9 – 1 23- 7 27 – pótselejtező
3. Magyarország 10 4 1 5 14-14 13
4. Feröer-szigetek 10 2 3 5 4-16 9
5. Lettország 10 2 1 7 7-18 7
6. Andorra 10 1 1 8 2-23 4

23-an már kijutottak

A 2018-as labdarúgó-vb-re már kijutott 23 válogatott: Oroszország (házigazda), Belgium, Németország, Anglia, Spanyolország, Lengyelország, Szerbia, Izland, Franciaország, Portugália, illetve Egyiptom, Nigéria, Irán, Japán, Koreai Köztársaság, Szaúd-Arábia, Brazília, Uruguay, Argentína, Kolumbia, Mexikó, Costa Rica, Panama.

Európai pótselejtezők résztvevői: Svájc, Olaszország, Dánia, Horvátország, Észak-Írország, Írország, Görögország, Svédország.

Kapcsolódó Cikkek