EUR: 345,77 Ft
CHF: 321,65 Ft
2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Egyéb Szombathely

Karriert tessék!

Vas megye valamennyi meghatározó munkáltatója, a város két szakképző centruma és az ELTE Savaria Egyetemi Központ is képviseltette magát a II. Vas Megyei Karrierhéten. Több ezer általános és középiskolás diák, állást keresők és munkát váltani szándékozók látogattak ki az Aréna Saváriába.

Az egyik cég standjánál tűzszerésszé válhattak a gyerekek, máshol sakkfigurát készíthettek esztergagépen, többen halloweeni tökfejet varrtak vagy fodrászkodtak – játékos formában mutatkoztak be a nagyközönség előtt a cégek, vállalkozások. A szervező Vas Megyei Kormányhivatal és a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara célja az volt, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok megismerkedjenek az egyes szakmákkal, találkozzanak a térség meghatározó munkáltatóival. – Hosszú évekig végzi az ember a munkáját, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mit dolgozik. Aki jól, okosan választ szakmát, az akár egy életen át szívesen végzi majd – mondta megnyitóbeszédében Harangozó Bertalan kormánymegbízott. Hozzátette: a gyerekek kompetenciáinak, képességeinek, készségeinek feltérképezésére az iskolában is lehetőséget kell biztosítani, de az ilyen rendezvények legalább olyan fontosak: a diákok itt ráérezhettek a szakmák ízére.


Játékos formában ismerkedhettek meg az érdeklődők a szakmákkal Fotó: CSG

Vas megye a munkanélküliségi rátát tekintve a harmadik legjobb helyzetben van az országban. Az építő- és a fémipari szakmák folyamatosan munkaerőhiánnyal küzdenek, de nagy szükség lenne szerszám készítőkre, elektro-, villamos- és gépészmérnökökre, valamint a minőségbiztosítás területén is magasan képzett, kvalifikált munkatársakat keresnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.