2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Hódmezővásárhely

Katka is medencébe ugrott!

Október 14–15-én rendezték meg a II. nemzetközi rövidpályás Hód Kupát. Hosszú Katinka is medencébe ugrott a közel 500 másik versenyző mellett. Ahogy először feltűnt az uszodában, az összes szempár rátapadt. Minden számában fölényesen nyert is a hódmezővásárhelyi versenyen. Katinkát, akit szinte mindenki a becenevén, Katkának szólít, a terveiről és a magánéletéről is kérdeztük.

Először a 200 női vegyes jött

– Hogyan szolgálta a felkészülésedet a hódmezővásárhelyi verseny?


 Pont a verseny előtt beszéltünk arról, hogy már tíz éve nem voltam ilyen vidéki versenyen. Nagyon jó érzés volt ebbe a közegbe visszakerülni úgy, hogy csapatot is hozhattam magammal. Jó volt visszatekinteni arra, hogy én honnan indultam. Láttam a piciken is, hogy mennyire küzdenek és hogy összehoz minket az úszás.

– Mit tanácsolsz a vidéki egyesületek úszóinak, honnan merítsenek erőt?


– Az a legfontosabb, hogy jól érezzék magukat a gyerekek, ez lehet, hogy klisé, de így van. Attól függetlenül, hogy keményen dolgozunk az csapatunkkal, mi is jól érezzük magunkat, különféle fogadásokat kötöttünk a verseny ideje alatt, hogy ki mennyit fog úszni. Én is kötöttem fogadást a fiatalabbakkal, hogy mennyit fogok úszni.

„Jó volt visszatekinteni arra, hogy én honnan indultam” – fogalmazott Hosszú Katinka

– Most melyik a legfontosabb verseny, amire készülsz?

– A világkupa folytatódik, lassan már megszokott az egyéves program. Rövidpályás Európa-bajnokság lesz decemberben, nyáron pedig szintén Európa-bajnokság lesz, arra készülök, és természetesen már a szemem előtt lebeg a következő olimpia.

– Mit csináltok a férjeddel, Shane-nel egy átlagos hétköznapon?

 Most elég sokat dolgozunk. Foglalkozunk úszásoktatással, illetve a klubunkkal, az Iron Nationnel. A sok munka mellett, amikor férj és feleség vagyunk, mi is szeretünk elmenni vacsorázni, nagyon jókat szoktunk beszélgetni, attól függetlenül, hogy éjjel-nappal együtt vagyunk. Járunk moziba is, tehát úgy élünk, mint egy átlagos pár.

Katinkát rengeteg rajongó vette körül

– Tudsz a rengeteg elfoglaltságod mellett csajos dolgokkal is foglalkozni?

 Ez attól függ, mert szerencsére több olyan lehetőségem is van, amikor fotózásokra hívnak, és ott profi kezekben vagyok. Sok pluszidőm nincs arra, hogy sminkeljek, de azt minden esetben nagyon szeretem, amikor egy-egy szép kép készül rólam.

A Hód Úszó SE tagjai szinte kivétel nélkül a legjobb formájukat hozták a versenyen

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.