EUR: 345,46 Ft
CHF: 320,95 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Sport

Kávézóban utaznak a Verrasztó testvérek

Két edzés között a Kálvin tér szomszédságában lévő kávázóban múlatják idejüket a Verrasztó testvérek. Persze, nem afféle céltalan időtöltésről van szó, jó gazda módjára figyelik, felügyelik a napokban nyílt vendéglátóhelyüket.

Tíz óra körül érkezik a büszke tulajdonos, a kétszeres vb-ezüstérmes úszó, Dávid, és látszik, hogy alaposan kihajtotta magát a kora reggeli edzésen, mert egy kissé remegő kézzel szolgálja fel édesanyjának a kapucsínót. A mama, azaz Gyúró Mónika – maga is válogatott úszó volt egykor – annak örül a legjobban, hogy legalább van egy fix pont, ahol jó eséllyel találkozhat a gyerekeivel.


– Néhány éve megragadott a kávé és a kávézók világa, magam is elleshettem a baristamesterség titkait, bár még sokat kell tanulnom – árulta el Dávid, aki két barátjával és húgával, Evelynnel együtt viszi az üzletet. – Az időmbe belefér, annál is inkább, mert a reggeli edzés után mindig van néhány óra szabadidőm a délutáni tréning előtt. Szóval naponta bejárok, hogy minden a legnagyobb rendben menjen.

Ha pedig már ott van, telefonon egyeztet üzleti partnereivel, remek angolsággal társalog a betérő külföldiekkel, s maga sem rest a pult mögé állni, kávét főzni vagy darálni. A jobbára fiatal vendégek nagy része aligha sejti, hogy alkalmanként a világbajnoki ezüstérmes úszó kezeli a presszógépet.

Dávid lassan már profi a szakmában, húga azonban még kezdő, bár ígéri, előbb-utóbb ő is bátran beállhat a pult mögé.

Kapcsolódó Cikkek