2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Győr

Kell egy kis türelem, de megéri!

Átalakítják a Bartók Béla és az Attila utca kereszteződésénél található zebrát, ami azért is fontos, mert a közelben ott van a Gárdonyi iskola, így sok kisgyermek használja a gyalogátkelőhelyet. Ha végeztek a munkával, ők is nagyobb biztonságban közlekedhetnek.

– A Bartók Béla utca mindkét oldalán jelentős a gyalogosforgalom, és ebből az irányból is sok diák érkezik a Gárdonyi iskolához – jelentette ki dr. Dézsi Csaba András, a terület önkormányzati képviselője. Mint mondta, az iskola megközelítését a Baross hídnál – ahol nagyon hosszú szakaszon kellett az úttesten tartózkodniuk a gyerekeknek az átkelésnél – már biztonságossá tették.


Prédl Antal az Útkezelő Szervezet vezetője és dr. Dézsi Csaba András önkormányzati képviselő az érintett útszakasznál adtak tájékoztatást
Fotó: O. Jakócs Péter

– Az Attila utcai csomópontnál is hasonló a helyzet – vette át a szót Prédl Antal, az Útkezelő Szervezet vezetője. Ezen az állapoton változtat a győri Útkezelő Szervezet, az úttest mindkét oldalát leszűkítik – így a gyalogosok a jövőben 12 helyett csak 7,5 méter hosszan tartózkodnak az úttesten. A csomópont megvilágítottságán is javítanak kiemelt megvilágító lámpatesttel, LED fényforrással és sárgán villogó berendezéssel. Az átalakítást követően új aszfaltburkolattal látják el a kereszteződést és környezetét – zárta a szakember.

Ha végeznek az átépítéssel, biztonságosabb lesz a gyalogosok átkelése
Fotó: O. Jakócs Péter

A kivitelezés október 17-én kezdődik és jelentős forgalomkorlátozással jár az elkövetkező hetekben: a Bartók Béla úton félpályás lezárás mellett zajlik majd a munka az Attila utcánál, de a kétirányú forgalmat szűkített sávokon biztosítják az első két hétben. Az Attila utcát lezárják kedd reggel 8 órától a Bartók Béla útnál, tehát az Attila utcának a Bartók Béla út és Corvin utca közötti szakasza kétirányú lesz. A csomópont környezetében megállási tilalmat rendelnek el, kérik a közlekedőket, hogy erre fokozottan figyeljenek oda parkolás idején. A kivitelezés várhatóan egy hónapot vesz igénybe.


Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.