EUR: 322,51 Ft
CHF: 282,02 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb XIX.kerület XXII.kerület

Keringő- és díszruhában fotózkodtak a fiatalok

A Vojnovich–Huszár-villában mutatta be szalagavatóra, esküvőre és különleges alkalmakra készült legújabb darabjait a Díszruha Szalon. A kézi hímzésű ruhákat egytől egyig egy ötgyermekes kispesti anyuka, Csehiné Lublóváry Mónika készítette, akinek négy nagylánya ideális modellként szolgál az egyedi viseletek tervezéséhez.

Az édesanya elmondta, a Vojnovich–Huszár-villára legidősebb lánya egyetemi csoporttársának köszönhetően bukkantak, és nagyon megörültek a lehetőségnek, hiszen ezek a ruhák ilyen helyre valók. A dekorációt készítő Ceffa Éva hozzátette, ez a világ legcsodálatosabb kertje, itt adta magát a díszítés.


– Ruhaipari üzemmérnök vagyok, a szakmát gimnáziumban és főiskolán tanultam. Huszonöt éve vágtam bele ebbe, akkor házasodtunk. Díszmagyart szerettem volna magamnak az esküvőre, mert a nagymamámtól volt egy fénykép ilyen ruhában és ez nagyon tetszett nekem – mesélte az első általa varrt díszmagyar történetét Csehiné Lublóváry Mónika, aki miután saját ruháját elkészítette, annyira beleszeretett, hogy már nem tudott mást csinálni.

– Jöttek a lányok sorban, mind ott nőttek fel mellettem, a műhelyben volt a bölcső, aztán ők maguk lettek a legjobb modellek. Rokonokkal, barátokkal kiegészülve már komplett esküvői násznép fel tud öltözni a ruháimból. Dorottya Erzsébet 21, az ikrek, Eszter Katalin és Tünde Klára 19, Tímea Marianna lányom 17 éves. Mindnek van saját keringőruhája, és már jelezték, hogy az esküvőjükre külön kérnek ruhát a templomba, a vacsorához és a lakodalomra is. Ráadásnak egy fiúgyermeket is kaptam, Gábor Gyula még csak 10 éves, de már ő is megrendelte magának a bocskaiját.


Mónika húsz évig csak korhű magyar díszruhát, ahogy ma ismerjük, díszmagyart varrt, aztán bővítette a repertoárt.

– Az eredeti díszmagyar esküvői ruha színes, de ma már kérésre modern esküvői ruhát is varrok. Kölcsönzésre keringő-, szalagavatós keringő-, palotásruháink is vannak, ezek a legnépszerűbbek, talán azért is, mert nálunk 15 ezer forintért lehet ezeket a kézi készítésű darabokat kölcsönözni. Nincs szívem többért adni, nekem ez hobbi, boldog vagyok, ha szépek benne a fiatalok!

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.