EUR: 349,01 Ft
CHF: 329,20 Ft
2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Külföld

Késes, gázolós támadót vett őrizetbe a kanadai rendőrség

Elgázolt, majd megkéselt egy rendőrt egy férfi a kanadai Edmontonban, elmenekült, majd később autós üldözés után elfogták – közölte vasárnap a kanadai rendőrség, amely terrortámadásként kezeli az ügyet.

A bűncselekmény a helyi stadionnál kezdődött, ahol a 30 éves gyanúsított nekihajtott egy rendőrnek, aki mintegy 5 métert repült, majd késsel támadt rá, de végül gyalog elmenekült. A megtámadott rendőrt kórházba vitték, sérülései nem voltak életveszélyesek. Az autóban megtalálták az Iszlám Állam nevű terrorszervezet zászlaját.


Az elkövető után hajtóvadászat indult. Egy közúti ellenőrzésnél kiderült, hogy az igazoltatott jármű, egy költöztető kamion sofőrjének neve hasonlított a rendőrt elgázoló autó tulajdonosának nevére. Ekkor a sofőr a gázba taposott, a rendőrök pedig üldözni kezdték. A teherautó négy embert elgázolt, sérüléseik súlyosságáról a rendőrség nem adott tájékoztatást. A teherautó végül felborult, és a férfit őrizetbe vették.

A rendőrség úgy véli, hogy a két eset összefügg, terrortámadásként kezelik az ügyet. Rod Knecht edmontoni rendőrfőnök sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a gyanúsított nem ismeretlen a hatóság számára, de személyazonosságát nem hozta nyilvánosságra.

Kapcsolódó Cikkek