2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Külföld

Késsel támadt többekre egy férfi egy lengyelországi bevásárlóközpontban

Késsel támadt több emberre egy lengyel férfi péntek délután egy lengyelországi bevásárlóközpontban, tíz áldozata közül egy 50 éves nő kórházba szállítása után belehalt sebeibe – közölte a rendőrség. A hatóságok szerint semmi nem utal arra, hogy a támadásnak terrorista indítéka lett volna.

Az eset a délkelet-lengyelországi Stalowa Wola városában történt. A tettest vásárlók fogták le, míg a rendőrök a helyszínre érkeztek. A késelő a rendőrség esti közleménye szerint összesen tíz embert sebesített meg, hátulról támadva rájuk. Az áldozatok közül ötöt súlyos állapotban szállítottak kórházba.


A rendőrség szerint semmi nem utal arra, hogy a támadásnak terrorista indítéka vagy valamilyen ideológiai háttere lett volna.

Az elkövető 27 éves, lengyel állampolgár és helyi lakos. Krzysztof Pobutának, a Kárpátaljai vajdaság rendőrparancsnokának közlése szerint a férfi elfogása után zavartnak tűnt, tettének indítékára nem tudott magyarázatot adni. Szondás alkoholteszt alapján józan volt tette elkövetésekor. Vérvizsgálatának még nincs meg az eredménye, így nem tudni, hogy támadásakor valamilyen szer befolyása alatt állt-e.

Kapcsolódó Cikkek