EUR: 344,48 Ft
CHF: 318,95 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Érd

Két érdi lány a döntőben

Nem szűkölködnek eseményekben a Pest Megye Szépe döntőjébe jutott versenyzői: az elmúlt héten például capoeira-, aerobik- és zumbatréning váltotta egymást, majd járáspróba és sok egyéb gyakorlat következett.

A döntőbe jutott tizenhat lány közül ketten érdiek. Kerepesi Réka a maga huszonegy évével rutinos versenyzőnek számít; tavaly a III. Érd Szépe versenyen is döntős volt. Sok minden érdekli, mert bár jelenleg tb- és bérügyintézőnek tanul, jövőjét, mivel sportol, a testnevelési egyetemen is el tudja elképzelni. Szűcs Nikolett egy budapesti gimnáziumba jár, tizennyolc éves, szabadidejében ő is sportol, de korábban már modellkedett is.


Réka és Nikolett, a két érdi versenyző
Fotó: Csizmazia Zsolt

 

Külső szemlélő talán nem is gondolná, hogy ezek a szép, fiatal hölgyek milyen rengeteget dolgoznak ezért, hogy november 18-án, amikor a döntő és azt követően a gálaest lesz, minél lélegzetelállítóbb látványt nyújtsanak. Ennek csak egy része volt a megfelelő színpadi mozgás elsajátítása hozzáértő szakemberektől – a kemény munka a frizurák kialakításától a lehető legcélszerűbb szoknyák, ékszerövek, cipők kiválasztásáig folytatódott. A tervek szerint három színpadi képben lépnek színpadra a lányok, három különböző öltözékben. Lesz olyan kép, amelyen farmernadrágban jelennek meg és Pest Megye Szépe pólót viselnek. Egy másik képben a ruhaviseletre a magyaros – kalocsai, illetve matyó – motívumok lesznek jellemzők, a végén pedig estélyi ruhában fogják elkápráztatni a zsűrit és a nézőket.

Bada Zoltán versenyigazgató szerint fontos, hogy a versenyzők ne csak a külsejükkel szerepeljenek: már az előzetes kiválasztás alkalmával is számot kellett adniuk „Pest megyeiségükről” is, azaz arról, hogy mennyire ismerik lakóhelyüket, környezetüket. A mostani verseny hivatalos arca, a tavalyi Érd Szépe nyertese, Kis Korinna is folyamatosan részt vesz a lányok felkészítésében. Ő a magabiztosság és a nőiesség megerősítését hangsúlyozta mint két olyan tényezőt, amelyet a döntőbe jutottak a későbbiek során – bárhogy is alakul az életük – biztosan hasznosíthatnak.


Folytatás november 18-án 19 órakor a törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Házban, amikor kiderül: ki kapja a Pest Megye Szépe koronát és vele a fődíjat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.