EUR: 349,20 Ft
CHF: 326,86 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Hódmezővásárhely

Két keréken az egészségért

Kerékpározással hívták fel a figyelmet arra a betegségre, amiben nők ezrei halnak meg. Az emlőrák sikeresen legyőzhető, ha időben észreveszik. Vásárhelyen megközelítőleg háromszázan tekertek egyszerre, ezzel emlékeztetve mindenkit, hogy mennyire fontosak a szűrések.

Ma Magyarországon 7000 ember betegszik meg, és sajnos 2300-an meg is halnak emlőrákban. Annak ellenére ilyen magas ez a szám, hogy az orvostudomány már hatékonyan ki tudja mutatni ezt a megbetegedést, és gyógyítani is tudja azt.

 

Míg az országban átlagosan 40–45 százalékos a megjelenés az emlőrákszűréseken, addig Hódmezővásárhelyen ez a szám már hosszú évek óta 70 százalék körüli. Az október az emlőrák elleni küzdelem hónapja, és ilyenkor különböző módokon próbálják felhívni a figyelmet arra, mennyire veszélyes ez a betegség és milyen fontos a szűréseken megjelenni.


Dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója

 

– Mindenkit arra buzdítottunk, hogy együtt, jó hangulatban egy demonstrációt szervezzünk, hogy a számok még szebbek legyenek és csaknem teljes átszűrtséget tudjunk magunk mögött. Azt kívánom, hogy mindenki érezze ezt egy olyan küldetésnek, amely mindenki számára nagyon fontos, főleg az anyák, a feleségek, a barátnők és lánygyermekek számára – nyilatkozta dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója.

A kerékpározás a Kossuth térről indult, majd egy jókora kör megtétele után visszatértek a térre. A több száz bicikliző mindazon felül, hogy egy jó ügy érdekében megjelent és tekert egyet, kapott egy pólót és egy jelképes, rózsaszínű szalagot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.