EUR: 348,24 Ft
CHF: 325,44 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Győr

Két keréken szép az élet

Nemrég ismét megrendezték a bringásreggelit, amelyre idén a II. Győri Parkoló Nap keretében került sor. A helyszín most a Kossuth híd Dunakapu tér felőli kerékpáros-lehajtója volt, sokan örültek a túró rudinak és a gyümölcsnek.

Az esemény iránt nagy volt az érdeklődés, az arra tekerők szívesen fogadták a reggelit. Voltak, akik már korábban értesültek a megmozdulásról, így várták a kínálást, de többen voltak azok, akik meglepetten álltak meg és szívesen fogadták az ajándékot. Reggel 9 óráig ötszáz csomag reggelit osztottak ki a szervezők.


A kerékpározást nem lehet elég korán elkezdeni, a csomag a legkisebbeknek is járt
Fotó: GYP

A Magyar Kerékpáros Klub Győri Szervezete a rendezéssel idén is kitett magáért. Tömböly Tamás főszervező elmondta: a kétnapos programsorozattal szerették volna felhívni a figyelmet arra, hogy mennyi mindent lehet csinálni egy parkolóban, ha nem állnak ott autók. Meg kell mutatni, hogy nem csupán autóval érdemes közlekedni, Győrben van kerékpáros- és gyalogosélet is, ettől élhető egy város.

Aki kérte, a bringáját is átnézték
Fotó: GYP

A kétnapos program lehetőséget kínált arra is, hogy egy kicsit megálljunk, egy kicsit mást csináljunk, mint ami megszokott. A Móricz Zsigmond rakpart parkolójában foci- és kosárpálya, pingpongasztal várta a mozogni vágyókat, de voltak sportversenyek, vetélkedők, GyőrBike-tesztelés, sétahajózás, jetski- és flyboardbemutató is.


Most nem parkolni, sportolni lehetett a rakparton
Fotó: GYP

A kultúra is teret kapott, Malasits Zsolt győri festőművész Szerelem a város felett címmel fest meg a várfal oldalában 16 vásznat, a nagy mű három és fél méterszer négy méteres. A Győri Írók, Alkotók Klubjának közreműködésével versfelolvasás, beszélgetés várta a költészet kedvelőit. Látványos volt a kerékpáros-divatbemutató és a kalapos felvonulás is. A két nap alatt ingyenes kerékpár-átvizsgálást, -szerelést, -beállítást is tartottak, amelyet sokan igénybe vettek, így a saját és mások biztonságára is figyelmet fordítottak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.