2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Egyéb Hódmezővásárhely

Kéz a kézben segítenek

A Hódmezővásárhelyen is működő Új Világ Alapítvány számos módon segíti a rászorulókat. Az alapítványhoz kötődő makói fiatalok kezdeményezésére például a városban adománygyűjtési akció indult, amellyel sérült társaikat segítenék.

A Béka Bogi Csoport tagjai: Kolompár Barbara, Váradi Rebeka, Selmeczi Csaba, Gyetva Zsanett és Széll Erika (A fotóról Selmeczi Zétény hiányzik.)

Az Új Világ Alapítvány 2011-ben azzal a céllal jött létre, hogy segítsenek a rászorulókon. Több módon valósítják meg célkitűzésüket. Egyrészt tárgyi adományokat gyűjtenek, ruhát, ételt osztanak, másrészt kutyás terápiás foglalkozásokat szerveznek, elsősorban sérült gyerekeknek. Az alapítvány tevékenysége megalakulásakor Hódmezővásárhelyt és környékét fedte le, mára a székhelye átkerült Makóra, de továbbra is szerveznek akciókat Vásárhelyen, illetve újabban már Szegeden is.


Havi körútján járt a Béka-kommandó.

A tavalyi év egyik újítása volt a Kéz a Kézben Tolerancia Tábor megszervezése. Az ötnapos tábor során 30 ép és 30 sérült gyermek van együtt. Halmozottan sérült gyerekek érkeznek a táborba, akiket ép társaik segítik. A közös játékok, beszélgetések során az egészséges fiatalok megtapasztalhatják, milyen sok szeretet van sérült társaikban. A 14 éves Váradi Rebeka is részt vett ebben a táborban, és azt követően megszervezte a Béka Bogi Csoportot, ahol jelenleg öt társával együtt gyártják az adománygyűjtő perselyeket, amelyekre Béka Bogi emblémáját ragasztják. A név egy agydaganatban elhunyt kislányhoz kötődik: Bogi nagyon szerette a békákat, a csoportot róla és kedvenc állatkájáról nevezték el. A tábor végeztével nyolc perselyt helyeztek el Makó különböző üzleteiben, ma már 15-öt ürítenek rendszeresen a fiatalok. Az adományok hármas célt szolgálnak: egyrészt a jövő évi tábor finanszírozására fordítják, másrészt támogatni szeretnék belőle a makói Pápay Endre Iskolát, illetve a kutyás terápiás foglalkozásokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.