2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Szolnok

Kiakad a cukiságmérő a jászberényi leopárdoktól

Két új lakója lett nemrégiben a Jászberényi Állat- és Növénykertnek – perzsa leopárdkölykök. Augusztus 8-án jöttek világra, és szeptember végén, az első súlymérésnél több mint 3,7 kilogrammot nyomtak. A kicsik megkapták már a szükséges oltásokat, a féreghajtót és a mikrochipet is.

Fercsik Péter, az állatkert gyűjteménykezelője azt mondta, hogy a leopárdkölykök fejlődését a születésüktől fogva végig tudták követni, mivel azt a helyet, ahol születtek, bekamerázták. Így tudták meg azt is, hogy anyjuk gondosan neveli őket és nem esik bántódásuk.


A perzsa leopárd a veszélyeztetett fajok közé tartozik, ezzel a leopárdok családjának legritkább tagja. A vadon élő példányok száma alig haladja meg az ezret, és az állomány fokozatosan fogyatkozik. Leginkább Örményországban, Azerbajdzsánban, Törökországban, Grúziában, Üzbegisztánban, Pakisztánban, Tádzsikisztánban és Türkmenisztánban fordul elő. Jászberényben pedig kettő, nekik is jó egészséget kívánunk!

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.