2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Ózd

Kis Gergő most az ózdi úszósportért dolgozik

Kiváló eredménysorral rendelkező egykori válogatott úszó került Ózdra az eddigi sikeres utánpótlás-nevelés folytatására.  Kis Gergő sportkarrierje során legalább 30 országos csúcsot állított fel, 800 méteres gyorsúszásban kétszeres felnőtt Európa-bajnok volt, de már trénerként is kipróbálta magát.

Kritikus helyzet alakult ki a Fiedler Ottó SE háza táján, amikor Nagy-Mengyi Péter és Schifter Tamás augusztusban – az önkormányzat vezetőivel folytatott tárgyalások után – úgy döntöttek, felfüggesztik edzői munkájukat. A sikeres szakosztály megmentéséért a klub elnöke, Elek Vilmos akcióba lépett, ennek során került kapcsolatba a közelmúlt egyik legmeghatározóbb válogatott úszójával.


Szeptember közepén találkoztak, majd Gergő Ózdra látogatott, hogy meggyőződjön a helyi körülményekről. Áttekintette a gyerekek eredményeit, nem talált kifogást az uszodában és a kiszolgáló egységekben, így elvállalta a feladatot. Célja egyértelműen az utánpótlás-nevelés, amihez adott a „nyersanyag”. Az igazolt versenyzőket hamar letesztelte, érződött rajtuk az edzőhiány miatti többhetes kihagyás. Kis Gergő „A jövő bajnokai” programban részt vevő egyesületben el is kezdte a munkát. Hamar megismerte az ózdi gyerekeket, akiknek jó erőnlétet ígért. Ehhez közepes és hosszú távolságok teljesítését tartja megfelelő alapnak, de néhány erőnléti eszköz beszerzésére is benyújtotta igényét. Hétfőtől péntekig öt délutáni úszóedzést vezényel a gyerekeknek, míg kedden és csütörtökön reggel hat órától negyed nyolcig is medencébe ugranak tanítványai. Készülnek az év végi cikluszáró egri versenyre, de előtte Chorzówban adtak számot felkészültségükről az ózdi úszók október 13–15. között. Mind a 14 versenyzőjük egyéni csúcsot úszott, összesen 27 éremmel tértek haza,  ami jó előjel a jövőre nézve. Kis Gergő a csapat nevében ezúton is köszöni Ózd testvérvárosának a nagyszerű szervezést és a minőségi ellátást.

Fotó: Fiedler SE
 Chorzówból 27 éremmel tértek haza az ózdi úszók

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.