2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Egyéb X.kerület

Kőbányáról a határra

Szerbiába 15, Macedóniába 30 rendőr utazott, hogy részt vegyenek a közös határrendészeti műveletekben − közölte a rendőrség. A búcsúztatásukat a Kerepesi úton tartották.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közleménye szerint Halmosi Zsolt országos rendőrfőkapitány, rendészeti helyettes múlt hétfőn Budapesten, a Készenléti Rendőrség kőbányai központi objektumában búcsúztatta a macedón–görög és a szerb–bolgár határ megerősítésére egy hónapra delegált rendőröket − tájékoztatott az MTI. A magyar rendőrök fő feladatukként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és a Macedónia, valamint Szerbia területére belépő illegális migránsok előállításában írta az ORFK. Kiemelték: nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek majd szolgálatot, hanem beljebb, az utakon is.


A váltás búcsúztatása után szerdán hazatért Macedóniából az a 30 és Szerbiából pedig az a 15 rendőr, akik szintén egy hónapig segítették a határok védelmét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.