2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb VIII.kerület

Kocsis Máté: Számíthatunk egymásra

Immár negyedik éve szüreti bálon köszönti az önkormányzat a józsefvárosi szépkorúakat az idősek világnapján. A remek hangulatú eseményen, ahol sztárok szórakoztatták a bálozókat, Kocsis Máté polgármester elmondta: köszönet jár azoknak, akik létrehozták a jelent.

Közösséget épít Józsefváros, és ennek a közösségnek kiemelten fontos tagjai az itt élő idősek, akik koruknak köszönhetően jelentős tapasztalattal rendelkeznek. Ezek a szavak Kocsis Máté polgármester beszédében hangzottak el a hétvégén azon a szüreti mulatságon, amellyel az idősek világnapja alkalmából köszöntötte az önkormányzat a hatvan feletti helybélieket.


– A jelent önök hozták létre a múltban, sok munkával, fáradsággal, gyermekek felnevelésével, ezt szeretnénk megköszönni önöknek – összegzett a polgármester.

Kocsis Máté beszélt arról, hogy az önkormányzat elkötelezett a tapasztalt lakossággal való folyamatos együttműködés mellett. – Józsefváros számít idős lakóira, és ők is számíthatnak Józsefvárosra – foglalta össze tömören, bővebben pedig arról is beszélt, hogy mit tehet a kerület vezetése ezért a partneri viszonyért.


Józsefváros számít idős lakóira, és ők is számíthatnak Józsefvárosra – fogalmazott Kocsis Máté polgármester

– Először is lépésről lépésre haladva fáradozhat a jobb közbiztonság megteremtésén, ami igen nagy feladat, tekintve, hogy honnan indult a városrész. Sokat javult a helyzet, de még nem vagyunk a munka végén – sorolta. – Az egészségbiztonság terén is igyekszünk többet adni úgy az időseknek, mint minden kerületi lakosnak: az elmúlt években az Auróra utcai Szent Kozma szakrendelő mellett számos háziorvosi rendelőt újítottunk fel. És itt ki kell emelnem Sára Botond alpolgármester érdemeit, aki nehéz költségvetési helyzetekben sem mondott le ezen munkálatokról, és végigvitte azokat.

Évről évre többen jönnek el, idén kilencszázan báloztak

A polgármester emlékeztetett: jelentős eredményként könyvelheti el a városrész, hogy október 2-án átadták Józsefváros első mentőállomást az Orczy úton, így a kerületi lakosok számára baj esetén sokkal közelebb került a segítség, továbbá hogy az idősek iránti megbecsülést az idősklubok felújításával is igyekszik kifejezni az önkormányzat, idén 30 millió forintot fordítva erre a célra.

A világnap apropóján rendezett ünnepségen igazi sztárok szórakoztatták a közönséget: Csepregi Éva és Soltész Rezső varázsolt retró hangulatot a Rhema rendezvényközpont nagytermébe.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.