EUR: 345,46 Ft
CHF: 320,95 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Belföld

Kósa: Meg kell védeni Magyarországot és Európát

Meg kell védeni Magyarországot és Európát, a migráció ugyanis úgy megváltoztathatja a kontinenst, hogy harminc év múlva lehet, hogy rá sem ismerünk – hangoztatta a megyei jogú várososok fejlesztéséért felelős miniszter hétfőn Szegeden.

“Azt szeretnénk”, ha Magyarország magyar maradna – mondta Kósa Lajos a nemzeti konzultációról rendezett országos fórumsorozat egyik szegedi állomásán.


A Fidesz-KDNP meggyőződése, hogy nem Európába kell hozni a bajt, a problémákat ott kell megoldani, ahol keletkeznek. A kibocsátó országokban – Ázsiában, a Közel-Keleten, Észak-Afrikában – mintegy 1,5 milliárd ember él, a lakosság becslések szerint 2050-re 2,5 milliárdra nő. A migránsok 90 százaléka gazdasági bevándorló, a jobb élet reményében indul el – hangsúlyozta a miniszter.

Kósa Lajos úgy vélte, a befogadás politikája nem vezethet eredményre, ha a kibocsátó országokban nem javulnak az életkörülmények, még 100 millió ember betelepítése sem hozna érdemi változást. A bevándorlók tömege viszont tönkretenné az európai nyugdíj-, egészségügyi, szociális rendszert – tette hozzá.


A politikus emlékeztetett arra, hogy Magyarország volt az első, amelyik kimondta: meg kell védenünk magunkat. 2015-től kezdve óriásit változott az európai polgárok véleménye, de ez nem befolyásolta a brüsszeli bürokraták álláspontját. Még mindig úgy látják, a bevándorlás nem veszély, hanem lehetőség Európa számára – mondta a miniszter.

Az érkezők többsége fiatal felnőtt férfi, európai értelemben vett szakképzettségük nincs, 40 százalékuk a saját anyanyelvén is analfabéta. Integrációjuk az európai kultúrába reménytelen. Beilleszkedésük még a pozitív német vélemények szerint is legalább 15 éves folyamat lenne – tudatta a politikus, aki szerint a muszlim és az európai kultúra közötti szakadék olyan nagy, hogy áthidalására 15 év biztosan nem elég, de lehet, hogy száz esztendő sem.

A migráció a terrorveszélyt és a közbiztonság romlását hozta magával – mondta Kósa Lajos.

A magyar baloldal teljes mértékben migrációpárti. Ha tavasszal nem a kormánypártok győznek, a kerítésnek nem sok jövőt lehet jósolni, a baloldalnak az ország ilyen típusú védelme elfogadhatatlan. A Jobbik is számos esetben együttműködik ebben a kérdésben a Soros György támogatta szervezetekkel – fogalmazott a politikus.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek