2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Külföld

„Köszi, Merkel!” – Migránsok vertek meg egy magyar férfit Németországban

Három bevándorló vert meg Németországban egy ott dolgozó magyar férfit, mert elmondása szerint nem adott nekik cigarettát. A hirado.hu-nak megszólaló férfi feljelentést tett a rendőrségen az üggyel kapcsolatban. Nem ez az első eset, hogy magyarokra támadtak Nyugat-Európában.

Egy Németországban élő magyar férfi a közösségi oldalán osztott meg magáról egy fényképet, amelyen az arca tele van sérülésekkel. Azt írta bejegyzésében, köszöni szépen Angela Merkelnek, hogy beengedte a migránsokat, mert egy szál cigiért ezt teszik az emberrel – írja a hirado.hu


Az M1 Híradójának sikerült elérnie a bántalmazott férfit, aki elmondta, hogy épp munkába tartott a Frankfurthoz közeli Weinheimbe, amikor rátámadtak.

– Egy parkolóban odaszóltak nekem, hogy nem tudok-e adni nekik egy szál cigarettát. Nem értettem teljesen, hogy mit mondtak, ezért közelebb léptem hozzájuk. Mondtam nekik, hogy sajnos nem tudok adni cigit, mert nincs nálam, és ezzel megfordultam. Léptem egyet, és akkor hátulról kaptam egy erős ütést, amitől az eszméletemet is elvesztettem – mondta Halász János a Híradónak.


A férfit úgy megverték, hogy az állkapcsa két helyen eltört, megzúzódott az arca, és több foga is kitört. A férfit azóta már megműtötték, de további orvosi kezelésekre szorul. Elmondása szerint három támadó volt, egyik sem német.

– A családommal elmentünk feljelentést tenni a rendőrségre, de csak annyit tudtam mondani, hogy száz százalék, hogy három bevándorló úriember támadott meg, mert látszott rajtuk. Nem tudom, hogy irakiak, irániak vagy törökök voltak – fogalmazott. Hozzátette: felfoghatatlan számára, ami történt, már másfél éve él családjával egy Baden-Württembergi kisvárosban, korábban soha nem érte ilyen atrocitás.

Nem ez az első ilyen eset. Tavaly egy miskolci nőt erőszakolt meg három bevándorló egy másik német városban, de Nyugat-Európa más országaiban is voltak incidensek. Márciusban kecskeméti diákok buszára támadtak rá bevándorlók Calais közelében, ugyanott egy évvel korábban magyar kamionsofőrt bántalmaztak vascsővel és ököllel a bevándorlók, mert nem vitte át őket a francia–brit határon.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek