EUR: 348,49 Ft
CHF: 324,98 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Zalaegerszeg

KRESZ-szakkört indított a polgárőrség

A közlekedésbiztonságra oktatják a 9-10 éves gyerkőcöket három iskolában is – mondta el lapunknak Donáczi Dezső, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség zalaegerszegi koordinátora. A Kertvárosi Liszt Ferenc, az Eötvös József, valamint az andráshidai Öveges József általános iskolákban nyílik lehetőség a biztonság megismerésére szakkör keretében minden héten pénteken, melyet a polgárőrség társadalmi munkában vállalt.

Elsősorban foglalkozásokkal, szabályokkal, út típusokkal, jelzőtáblákkal, lámpákkal ismerkedhetnek a gyerekek játékos keretek között, hiszen ők még fogékonyak az új dolgok elsajátítására, ami azért is fontos, hogy tavaszra, amikor már bringáznak, rollereznek, ne érje őket tragédia.


A későbbiekben megismerkedhetnek a kerékpár tartozékaival, ami elengedhetetlen a jól láthatósághoz és a biztonsághoz. A polgárőrség a nyár kezdetével versenyt is szeretne szervezni a nebulóknak. Szerencsére a szakkör sokakat érdekel, de lehet még jelentkezni az iskolákban!

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.