EUR: 347,55 Ft
CHF: 324,51 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Dunaújváros

Kurucz Zsófi kiállítása a színházban

A Munkásművelődési Központ és a Kortárs Művészeti Intézet után a Bartók Kamaraszínház aulájában állít ki Kurucz Zsófia. A fiatal dunaújvárosi alkotóművész ezúttal is vegyes technikával készült művekből álló tárlattal áll a nyilvánosság elé. 

Kurucz Zsófia tősgyökeres dunaújvárosiként természetesen az Arany János Általános Iskolában bontogatta szárnyait. Innen Pécsre, a Művészeti Szakközépiskolába vezetett az út, ahol textilművészként végzett. Jelenleg a Képzőművészeti Egyetem hallgatója, ahol képzőművészeti elmélet szakon tanul. Korábbi kiállításain a szárnybontogatás mellett már egy későbbi kiforrott stílus jegyei is láthatók voltak, amelyek számos különböző hatást és hangulatot tükröznek.


Legutóbb a Kortárs Művészeti Intézetben láthatták Kurucz Zsófia műveit az érdeklődők

A színekben tobzódó művek uralkodó színe a vörös: akár egy közlekedési lámpa, keltik fel a figyelmet, fogva tartva a szemlélődő tekintetét. Beszippantják és nem engedik el a nézelődőt, amíg véleményt nem formál róla. A mindössze huszonegy éves kiállító a Bartókban is minden valószínűség szerint izgalmas, figyelemfelkeltő kiállítást tár majd az érdeklődők elé október 22-én a Bartók Kamaraszínház aulájában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.