EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Belföld

Kutató: Ha most lenne a parlamenti választás, megismétlődne a 2014-es eredmény

Ha most lenne a magyarországi parlamenti választás, a pártpreferenciák alapján megismétlődne a 2014-es választások eredménye – mondta a Nézőpont Intézet vezetője szerdán a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) rendezvénye előtt tartott salgótarjáni sajtótájékoztatón.

Fodor Csaba politológus elmondta: a Nézőpont Intézet felmérései alapján nagyjából fél évvel a 2018-as választás előtt az látszik, hogy a teljes felnőtt népesség egyharmada a jelenlegi kormánypártokkal szimpatizál. A Jobbikkal a választókorú népesség egytizede, a baloldallal egyötöde szimpatizál. A legvalószínűbb listás választási eredmények alapján egy most vasárnapi voksolás eredménye nagyon hasonló lenne a 2014-es eredményekhez, a Fidesz és a KDNP ismét stabil többséget szerezne a parlamentben.


Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a rendezvény másik vendége a sajtótájékoztatón kifejtette: az Európai Unió válságának egyik oka éppen az, hogy feladta a keresztény gyökereket, alkotmányában sem foglalkozott vele.

Úgy fogalmazott: napjaink fontos kérdése a bevándorlás, ami a gazdasági érdekek mentén szerinte egyre bonyolultabb helyzetet teremt. Az uniónak a terrorizmus kérdésére és a biztonságpolitikára is fokozott gondot kell fordítania a jövőben – vélekedett.

A rendezvény a KÉSZ kerekasztal-beszélgetésével folytatódott Salgótarjánban.

Kapcsolódó Cikkek