2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Eger

Kutyabarát Város Programot indított Eger

Egy ország és egy város fejlettségét határozza meg, hogyan bánik az állatokkal. Egerben négyezer négylábú él, ezért Kutyabarát Város Program indításáról döntött a közgyűlés – jelentette be számos kutya társaságában Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője az Érsekkertben.

A programra a város költségvetéséből négymillió forintot különítettek el, amit főképp futtatók kialakítására szeretnének fordítani. Nyolc új kutyafuttató kialakítását tervezik a két már meglévő mellé.


– Célunk, hogy minden kutyatartó lakókörnyezetében könnyen elérhetők legyenek a futtatók. Arra, hogy hol, az interneten lehet szavazni a www.kutyabarat.eger.hu oldalon, valamint a Facebookon. Eddig közel 500 szavazat érkezett! Ennyivel viszont még nem elégedtünk meg – tette hozzá Nyitrai Zsolt.

Nyitrai Zsolt nagyon kedveli a kutyákat

 

A Városgondozás 15 új helyszínre gyűjtőedényeket helyezett el, öt régebbi típusú edényt kicseréltek, valamint a kisállatboltok és állatvédők segítségével 2000 kutyaürülék-gyűjtő szettet osztottak szét az egri lakosok között a tiszta környezetért. A program célja a szemléletformálás, valamint az, hogy kutyatartók és nem kutyatartók békében tudjanak együtt élni.


Kovács Cs. Tamás, Eger önkormányzati képviselője mindehhez hozzátette, a Fidelitas már tavaly kezdeményezte az előrelépést a kutyabarát város programért, amikor megdöbbenve tapasztalták, hogy az Érsekkertben nem lehet kutyát sétáltatni. Lépéseket tettek és módosították a rendeletet, aminek eredményeképp pórázon már szaladhatnak a kutyák a parkban. A most bejelentett lépésekkel még jobban elősegítik a jobb környezet kialakítását a négylábúak és gazdáik számára.

Az Állatokat Védjük Együtt Alapítvánnyal közösen elindítják a „Jó gazda program”-ot. Ingyenesen juttatnak el tananyagot óvodásoknak és kisiskolásoknak a felelős állattartásért, valamint előadásokat is tartanak a jövőben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.