EUR: 350,07 Ft
CHF: 330,74 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Extra

Kutyafelügyelő lett Bakács Tiborból

Az újságíró-kritikus Bakács Tibor „Settenkedő” – akit egykor a Megasztár zsűritagjaként ismerhetett meg az ország és szalámilopásával került a figyelem középpontjába – ma kutyavigyázóként keresi a kenyerét.

Egy ideje nemigen hallat magáról az 57 éves kritikus, akinek tévés időszaka után mélyrepülés következett, és a tehetségkutató utáni felkérések azonnal köddé váltak botrányos lopási ügye után. 2011-ben ugyanis fizetés nélkül próbált elvinni egy rúd szalámit a budakeszi Tescóból, amit Bakács azzal magyarázott, hogy nem volt pénze és nagyon éhes volt.


A Lokál felkereste a jobb napokat is megélt kritikust, aki jelenleg Budakeszi és Szabadka között ingázik, és bár főállásban kutyatartó lett, nem adta fel szakmai terveit. Legfőbb célja azonban mindenekelőtt az, hogy tisztességben felnevelje fiait, a hatéves Bencét és a hároméves Misát.

– Szerbiában minden apa így él, bevett szokás, hogy ingáznak, ahogy én is. Sőt én hozzájuk képest sokat járok haza: három napot otthon, négy napot itt fenn, Budakeszin vagyok, és kutyákra vigyázok  mesélte a Lokálnak Bakács, akit arra is kiképeztek, hogy egy esetleges ebvitát megoldjon.  Naponta verekednek össze a kutyák, van itt mindenféle fajta. De meg tudom oldani, ura vagyok a helyzetnek  tette hozzá a kritikusból lett kutyafelügyelő, akinek ez a munka sem lendített túl nagyot az anyagi helyzetén.


– Nincs semmi pénzügyi plusz, nem túl rózsás a helyzet, de már nem zavar annyira. Egy idő után alkalmazkodik az ember és megszokja, hogy nélkülöz. De emellett vannak más munkáim is  egy-egy beszélgetés nagyközönség előtt –, amik viszont jól fizetnek, csak nem lehet rájuk alapozni, mert alkalmi munkák   mesélte lapunknak Settenkedő.

Bakács Tibor Settenkedő 
MTI Fotó: Beliczay László

Kapcsolódó Cikkek