EUR: 349,67 Ft
CHF: 327,62 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb XIV.kerület

Kutyás élményparkjaival is úttörő lesz a Városliget

A Liget Budapest Projekt, a Városliget fejlesztése a kutyusoknak és a gazdiknak is számos újdonsággal szolgál majd. Az egyik ilyen a Hermina úti kutyás élménypark lesz.

Fontos tudni, hogy a Városliget Zrt. 2014 óta rendszeresen összehívta a Városligetet használó civil csoportok képviselőit, hogy kikérje véleményüket többek közt a parktervezésről szóló pályázat elbírálásában, illetve hogy a győztes tájépítésziroda kiválasztása után is legyenek a tervezők segítségére. A kutyások a kezdetektől részt vettek az egyeztetéseken. Túlnyomórészt az Eb-ovo Egyesület képviselte érdekeiket, amely tanulmánnyal is hozzájárult a Liget Budapest Projekt sikeréhez, melyet a Városliget Zrt. megbízásából készítettek el a helyi kutyás szokásokról.

A ligetbe tervezett két kutyás élménypark és egy nagyobb integrált terület kapcsán sok-sok igényt és véleményt fogalmaztak meg a kutyatartók és a funkciókkal kapcsolatos tematikus egyeztetéseken is számos kívánságot tudtak tolmácsolni a tervezőknek. A tájépítészek dolga nem volt egyszerű, hiszen nemcsak a kutyások, a többi ligethasználó érdekeit is szem előtt kellett tartaniuk és igyekeztek a lehető legtöbb kérést beépíteni a tervekbe.


Az EB OVO egyesület mérte fel a városligeti kutyások érdekeit (Fotó:kutyabarathelyek.hu)

Ezek eredményeképp jött létre annak a Hermina úti kutyaparknak a terve is, amelyet a legutóbbi fórumon mutatott be Szloszjár György, a Garten Studio vezető tervezője. Az út melletti egykori állatorvosi rendelő helyén valósul meg az a kutyás élménypark, ahol az ebek és a gazdik is kényelmesen játszhatnak, pihenhetnek együtt. A kerítéssel ellátott területet egy tíz méter széles, magas cserjés, zöldfelületi sáv is elválasztja a Hermina úttól, így kevésbé zajos és elég védett lesz. A kutyák számára játszófelületek, agilityelemek kapnak itt helyet, a gazdákat padok, kényelmes utcabútorok várják a félhektáros területen. A cserjés, füves parkrészben terepalakulatok, ügyességi elemek várják a kutyákat, ivókút és – szintén a kutyások felvetésére – kutyamosó is lesz. A futtató-labdázó tér – alagút és szlalom is lesz benne – és a kerékpártároló mellett a legnagyobb újdonság a vizes élménymedence, mely kis és nagy kutyáknak is remek pancsolóhelyként szolgál majd.

A Hermina úti kutyás élménypark csak az első lépés afelé, hogy a kutyák számára is barátságos és jól használható Városliget jöjjön létre, hiszen a Liget projekt megvalósítása folyamán kialakítanak egy több mint egyhektáros integrált területet is, illetve egy másik kutyás élménypark is lesz az Ajtósi Dürer sor szomszédságában.


Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.