2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Nagykanizsa

Kütyük és ásványvizek

Idén is csatlakozott a Kutatók éjszakája elnevezésű országos programhoz a Pannon Egyetem helyi campusa. A természettudományokra nyitott fiatalokat és idősebbeket több helyszínen várták, most az informatika, a víz és a turizmus állt a középpontban.

A PEN csapatversenyt is hirdetett diákoknak, illetve lehetőséget biztosított a kísérletező kedvűeknek, hogy megmutassák a nyilvánosságnak az általuk kifejlesztett „kütyüket”. A PEN-en emellett a robottechnológiával ismerkedtek a gyerekek, játékos formában, s aki eljött, a campus képzéseiről is tájékozódhatott. A színes előadások sorában Dénes Sándor polgármester, eredeti hivatását képviselve, fizikatanárként beszélt a víz felhajtóerejéről. A Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központban pedig vízbár is várta az érdeklődőket: különféle palackozott ásványvizeket lehetett megkóstolni, összehasonlítva azokat.

A gyerekek élményszerűen ismerkedtek a tudománnyal a PEN-en (Fotó: Kanizsa Médiaház)

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.