EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 20., vasárnap
Vendel

Külföld

Las Vegas-i lövöldözés: Nem várható áttörés a fegyvertartás korlátozásában

Várhatóan fellángol a fegyvertartás korlátozásáról szóló vita a Las Vegas-i tömegmészárlás után, de most sem lehet áttörésre számítani ebben a kérdésben – mondta a Külügyi és Külgazdasági Intézet stratégiai igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Ugrósdy Márton hozzátette: hosszú távon hasznos lenne a fegyvertartás korlátozása, az Egyesült Államokban ugyanis az a szóbeszéd, hogy több fegyver van otthon az embereknél, mint ahány lakosa van az országnak. Ezzel nyilván kezdeni kellene valamit, de mivel a fegyver birtoklásának jogát az alkotmány második kiegészítése rögzíti, ezért nehéz felvállalnia a politikusoknak a korlátozást.


Összehasonlításképp rámutatott: nem véletlen, hogy Kanadában nincs annyi erőszakos halál, mint az Egyesült Államokban. Kanadában csak a vadászathoz, illetve a fegyveres erők kötelékében lehet fegyverhez jutni.

A szakértő szerint célszerű lenne, ha már a fegyverhez jutásnál korlátozásokat vezetnének be. Megjegyezte azonban, hogy mivel a nemzeti fegyverszövetség 6 millió dollárt fizetett Donald Trump kampányába, ezek után “furcsa lenne, ha az elnök betiltaná a fegyverviselést”.

Kapcsolódó Cikkek