EUR: 344,43 Ft
CHF: 318,03 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Debrecen

Láss világot a Debreceni Egyetemen!

Huszonnégy, szakmai és külföldi ösztöndíjakkal foglalkozó, valamint önkéntes programokat kínáló szervezet segített tájékozódni a külföldi lehetőségekről a Külügyi Börzén, amelyet közösen rendezett a Nemzetközi Iroda és a Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottsága.

– Bízom benne, hogy a rendezvény segíteni fogja a hallgatókat a mobilitási lehetőségek közötti tájékozódásban. A kiállítókkal együttműködve remélem, sikerül még népszerűbbé tenni a külföldi ösztöndíjakat, gyakorlatokat és részképzéseket – foglalta össze megnyitójában a kiállítás célját Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.


– A 2017-es év jelentős az Erasmus+ program szempontjából, amelyben a plusz azt jelenti, hogy már nem csak az Európai Unió országaiba mehetnek a hallgatók és oktatók. Kitárult a világ: az egyetem bármely partnerországába eljuthatnak a pályázók – hangsúlyozta az Erasmus mobilitási program változásait Jánosy Orsolya, a Nemzetközi Iroda vezetője.

– A Debreceni Egyetem Hallgatói Külügyi Bizottsága azért dolgozik, hogy hallgatótársainkat tájékoztassuk az ösztöndíjakról, szakmai és gyakorlati programokról. Hiszünk abban, hogy azok, akik élnek ezekkel a lehetőségekkel , később nagyobb eséllyel indulhatnak a munkaerőpiacon – summázta a törekvéseiket Kiss Petra, a bizottság elnöke. Akik végigjárták a külföldi lehetőségek expóját és útlevelükben összegyűjtötték a kiállítók pecsétjeit, értékes nyereményekkel, ajándéktárgyakkal gazdagodhattak, amellett, hogy megtalálhatták a választ arra a kérdésre, hogy mi a jobb: menni vagy maradni?

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.