2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Életmód

Lassabban drágulnak a lakások

Korai az öröm, tart még az ingatlanpiaci bumm, de némiképp lassulni kezdett a lakásárak robbanásszerű emelkedése – mutat rá az ingatlan.com legfrissebb elemzése. Az utolsó negyedévben az új lakások ára 7,8,  a használtaké már „csak” 4,5 százalékkal emelkedett.

Tavaly az év második felében szinte exponenciálisan emelkedtek az ingatlanárak Magyarországon. 2016 második negyedévében a drágulás éves üteme a használt lakások esetében még 13,5, az újaknál pedig 12,2 százalék volt.


– Ehhez mérten jelentős mérséklődést mutatnak az idei második negyedévi KSH-adatok. Még csak előzetes számokról van szó, a későbbiekben változhatnak az adatok, de az látszik, hogy a drágulás üteme mérséklődött – magyarázta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Országszerte ugyanakkor megmaradtak a jelentős árkülönbségek. Október elején a budapesti 516 ezer forintos átlagos négyzetméterárhoz képest Győrben 328 ezer, Debrecenben 302 ezer forintot kértek négyzetméterenként. Szegeden az átlagár 252 ezer, Székesfehérváron 301 ezer volt, a legolcsóbb megyeszékhely továbbra is Salgótarján 99 ezer forintos átlagos négyzetméterárral.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az egészségmánia is betegség

  Az egészségmánia is betegség

  A túlzásba vitt vitaminok, táplálék-kiegészítők, a rengeteg edzés, orthorexia nervosa, ami gyakorlatilag egy evészavar-típus.

 • Dugóhúzó-praktikák

  Dugóhúzó-praktikák

  Bizonyára sokan kerültek már olyan helyzetbe, hogy nem volt megfelelő eszköz otthon és mégis ki kellett volna nyitni az üveget. A sörös üvegeknél megoldható, hogy az ajtó zárjába illesztik – féloldalasan a söröskupakot, és kis feszegetésre máris lepattan a fémkupak.

 • Ezek a kütyük hozzák lázba a nőket

  Ezek a kütyük hozzák lázba a nőket

  A nők napi szinten használják és keresik a praktikus megoldásokat a technikai újdonságok területén is, amelyeknél nem utolsó szempont, hogy az outfithez is passzoljon és stílusos legyen.