EUR: 348,76 Ft
CHF: 326,41 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Miskolc

Látványos programok a Kutatók Éjszakáján

A Miskolci Egyetem minden kara, de még az egyetemi könyvtár, az Idegen Nyelvi Oktatási Központ és a Konfuciusz Intézet is érdekességekkel készült a Kutatók Éjszakájára, akárcsak több más cég és intézmény is.

A rendezvény nyílt napként is betekintést engedett a Miskolci Egyetem életébe, hogy a résztvevők, főleg a középiskolás és általános iskolás diákok megszeressék a tudomány és a kutatás világa mellett a Miskolci Egyetemet is.


A Miskolci Egyetemen 4000 látogató fordult meg – fotó: Facebook

 

Mintegy négyezer érdeklődő fordult meg múlt hétvégén a Miskolci Egyetemen, ahol a világító atomoktól kezdve a mágikus ragacson át sok mindennel elkápráztatták a résztvevőket. A látogatók megismerkedhettek egyebek mellett a virtuális valósággal és az automatizálás kihívásaival, a kínai írás és rajzolás művészetével, a láthatatlan sugárzások megjelenítésével. Tanúi lehettek látványos fizikai és kémiai kísérleteknek, lézer-interferometrikus méréseknek, láthattak napelemes kazánszivattyút, és a laboratóriumok kulisszatitkaiba is betekinthettek.

A nyitott laboratóriumi éjszaka program rengeteg érdekességgel szolgált

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház laboratóriumi medicina osztálya is számtalan tudományos értékű érdekességet tartogatott a közönségnek. A nyitott laboratóriumi éjszaka program keretében megtudhattuk, hogy mi történik a vizsgálatra levett mintákkal, miként születik belőle laboratóriumi eredmény és ezt hogyan használják fel az orvosok.


Az egyetem és a kórház mellett több cég, így a Bosch, a Takata, az Evosoft, a Miskolc Holding két tagvállalata, a miskolci vízművek és a miskolci közlekedési társaság is érdekességekkel készült.

A Kutatók Éjszakáját 2005 óta minden év szeptemberének utolsó péntekén rendezik meg. Ezen az egy éjszakás fesztiválon Európa 33 országának több mint 300 városában lehet játszani, beszélgetni, felfedezéseket tenni kutatókkal, tanárokkal, professzorokkal, vállalatok képviselőivel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.