EUR: 353,09 Ft
CHF: 334,26 Ft
2020. április 10., péntek
Zsolt

Belföld

Leégették falujában Simicska rokonát

Keddre virradó éjjel érdekes feliratok jelentek meg Leányfalun. A táblákra azt írta valaki: „Jobbik kifizetőhely”. Ezen a településen él Simicska Lajos unokaöccse, aki megrendelte a Jobbik illegálisan kihelyezett plakátjait.

Ismeretlen emberek sokatmondó plakátokkal árasztották el Leányfalu utcáit, ahol Nagy Ajtony Csaba is lakik. Nagy Ajtony Simicska Lajos unokaöccse és az Index tulajdonosa, továbbá az a titokzatos magánszemély, aki megrendelte a Jobbik kormányt lejáratni akaró plakátkampányát – írja az Origo.

Nagy Ajtony Csaba amellett, hogy a milliárdos nagyvállalkozó unokaöccse, benne van az Index.hu Zrt. igazgatóságában és az elmúlt években szinte az összes fontosabb Simicska-érdekeltségben, így a Közgép Zrt.-ben, a Mahir Zrt.-ben, az Advenio Zrt.-ben és a Pro-Aurum Vagyonkezelő Zrt.-ben is felbukkant.

A Jobbik persze üzleti titokra hivatkozva nem árulta el, hogy korábban milyen feltételekkel kötöttek üzletet Simicskával. Az Origo meg is jegyezte, hogy nem egy pártnak, hanem egy cégnek szoktak üzleti titkai lenni.
Amit eddig csak sejteni lehetett, az most már ténnyé vált, azaz hogy a Vona vezette Jobbik tulajdonképpen már cégként működik, jó pénzért cserébe teljesíti azt a küldetést, amit a megrendelő kér.

Mint a Lokál is beszámolt róla, a Jobbik plakátbotránya miatt október 6-án nyomozást rendelt el az ügyészség. Az Állami Számvevőszék azért fordult az ügyészséghez, mert álláspontja szerint a Jobbik akadályozza a párt gazdálkodásának ellenőrzését. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz.


Az ÁSZ korábbi közleménye szerint a szervezet a július 10-én nyilvánosságra hozott, második félévi ellenőrzési terve alapján augusztus 10-én kezdte meg a Jobbik gazdálkodásának törvényességi ellenőrzését, ám a párt a számvevőszék többszöri megkeresése ellenére sem tett eleget adatszolgáltatási kötelezettségének.

Az Állami Számvevőszék közlése szerint a Jobbik képviselői – Vona Gábor elnök, Z. Kárpát Dániel frakcióvezető-helyettes és Volner János frakcióvezető – az ellenőrzéshez kapcsolódó adatszolgáltatással, illetve annak határidejével kapcsolatban is számos valótlanságot közöltek.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek