EUR: 345,84 Ft
CHF: 320,49 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Belföld

Leégették saját falujában Simicska unokatestvérét

Keddre virradóra különleges látvány fogadta Leányfalu lakóit, ugyanis valaki szó szerint az egész falut kiplakátozta. A kis Pest megyei településtől egyébként jó tudni, hogy ott él Nagy-Ajtony Csaba, Simicska Lajos ügyvédje, egyben unokatestvére és üzlettársa, az Index tulajdonosa – írja az Origo.

A rendhagyó hirdetés is neki szól, ugyanis az oszlopokra tapasztott transzparenseken a következőek olvashatóak: “Jobbik kifizetőhely” és “Csabika” pontos címmel és elérhetőséggel ellátva. Nagy Ajtony Csabáról, a titokzatos magánszemélyről azt kell tudni, hogy korábban ő rendelte meg a Jobbik kormányt lejáratni akaró plakátkampányát.


A milliárdos nagyvállalkozó unokaöccse, benne van az Index.hu Zrt. igazgatóságában és az elmúlt években szinte az összes fontosabb Simicska-érdekeltségben, így a Közgép Zrt-ben, a Mahir Zrt-ben, az Advenio Zrt-ben és a Pro-Aurum Vagyonkezelő Zrt-ben is felbukkant – írja a lap.

A Jobbik botrányba fulladt lejárató plakátkampányá miatt október 6-án nyomozást rendelt el az ügyészség a Jobbik számvevőszéki ellenőrzésével összefüggésben az Állami Számvevőszék beadványa alapján. Az ÁSZ azért fordult az ügyészséghez, mert álláspontja szerint a Jobbik akadályozza a párt gazdálkodásának ellenőrzését.


Közleményük szerint a szervezet a július 10-én nyilvánosságra hozott, második félévi ellenőrzési terve alapján augusztus 10-én kezdte meg a Jobbik gazdálkodása törvényességének ellenőrzését, ám a párt a számvevőszék többszöri megkeresése ellenére sem tett eleget adatszolgáltatási kötelezettségének.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek