2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Szeged

Lekvárfőzésben is bajnok Kárász Anna

Egyelőre úgy alakulnak a Démász Szegedi VE világbajnok kajakosának tervei, ahogy szerette volna: Kárász Anna nehéz időszakon van túl, viszont motiváltan készül a következő szezonra.

Kimaradt az olimpiai négyesből, majd vállműtéten esett át, a sérülések hátráltatták, és egy válogatót leszámítva nem vett részt az idei versenyszezonban: nem a legjobb impulzusokat kapta az elmúlt időszakban a sporttól a Démász Szegedi VE kajakosa, Kárász Anna, aki viszont már csak a jövőre koncentrál, és azért dolgozik, hogy a következő versenyszezonra visszatérhessen a legjobbak közé. Ennek érdekében a munkát már jóval a társait megelőzően, augusztusban elkezdte edzője, Simon Miklós vezetésével.


Az év hátralévő része sem a pihenésről szól majd Kárász Annánál

– Az elmúlt hónapokban a saját ritmusom szerint haladhattam. Sikerült teljesítenem azt a célomat, hogy októberre ugyanaz az edzésmunkát tudjam elvégezni, mint Vad Ninetta. Nem kell mást vagy kevesebbet csinálnom, ezt akartuk elérni erre az időszakra, így emiatt elégedett lehetek – fogalmazott a Lokál Extra Szegednek Kárász Anna. Hozzátette, bár nem volt kellemes meghoznia azt a döntést, hogy nem áll rajthoz a második válogatón, de szakmailag ezt gondolták indokoltnak, mivel még nem tartott ott, ahol szeretett volna. Annak ellenére, hogy az első válogató versenyen sem azt hozta, amit elvárt önmagától, mégis azt gondolja, jobb, hogy rajthoz állt, mert ha ezt nem tette volna meg, akkor maradt volna benne hiányérzet – főképp az elmúlt év miatt, ahol bár teljesítette az olimpiai kvalifikációs szintet, és tagja volt a győztes négyesnek, mégsem utazhatott Rióba.


Anna az elmúlt időszakban kevesebb időt tölthetett vízen, de így több jutott a családra (Fotó: MTI)

– Akkor is rossz élménnyel zártam le az évet, talán jobb volt, hogy ezeken a dolgokon most átestem azzal, hogy elindultam az első válogatón. Így még jobban tudatosíthattam magamban, hol tartottam. Mit mondjak, nem volt jó érzés – emlékezett Kárász Anna.


Irány a konditerem

Az év hátralévő része sem a pihenésről szól majd Kárász Annánál, a megfelelő erőnlét megszerzésére koncentrál, így egyre több időt tölt majd a konditermi edzésekkel ez az, ami az elmúlt évben szinte teljesen kimaradt számára, ezt igyekszik pótolni a folytatásban már napi két edzéssel.

Mint ahogy arról a közösségi oldalán is beszámolt a Moszkvában világbajnokságot, Brandenburgban pedig Európa-bajnokságot nyert kajakos, azáltal, hogy most kevesebb időt tölthetett a vízen, többet lehetett a családjával, így többek között a lekvárfőzésből vette ki a részét az otthoni teendők közül.

– Amikor még otthon laktam anyuéknál, az én dolgom volt, hogy kezdjünk valamit a gyümölcsökkel. A szilvalekvár nem hiányozhat egyik évben sem. Annyi gyümölcsünk van, hogy pálinkának is jut belőle, de azt már a papa csinálja. Szeretem egyébként magam készíteni, így tényleg tudom, hogy mit tartalmaz a lekvár – részletezte a szegedi klub versenyzője. Azt is elmondta, bár sokat segítettek a családban eltöltött pillanatok, de csak az ő döntése volt, hogy miképp folytassa a kajakozást, viszont szerettei támogatására bármikor számíthat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.